Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Szűcs Attila

 1152 | |

 Szűcs Attila

Biztonságtechnikai szakértő, aki 2001 óta dolgozik ebben a szakmában. Munkássága során bejárt minden felhasználói területet, amit a hazai szakmában és akár azon is túl lehet. Ezen pálya mentén dolgozott már végfelhasználói, rendszerintegrátori, disztribútori valamint gyártói oldalon, tapasztalatot szerezve a szakmában résztvevők igényei, szükségletei és teendői kapcsán. Az elmúlt években újra végfelhasználói oldalon foglal helyet egy olyan vállalatban, ahol közel 30 ország technikai, biztonsági stratégiájának és ezeknek a beruházásainak előkészítésében, szabályozásában vesz részt, valamint ezek implementációját segíti, koordinálja.

Szűcs Attila cikkei

Szűcs Attila

A CCTV-ről A-tól Z-ig

VIII. rész

2018. december 9. |  762

Cikksorozatunk korábbi részeiben már ejtettünk szót arról, hogyan zajlik a zárt láncú televíziók (CCTV) képalkotása, a rendszernek milyen mérhető paraméterei vannak, s miként tudjuk házi körülmények között mi magunk is próbára tenni ezeket az eszközöket. Lehetne ezt még folytatni, de úgy méltatlanul kevés szó esne a képrögzítésről, a kliensekről, a kodekekről, a licencekről, az extra szolgáltatásokról és a marketingcsapdákról – így most ezek következnek.

Szűcs Attila

Az adatlapok és a valóság

A CCTV-ről A-tól Z-ig VII.

2018. április 17. |  718

A Villanyszerelők Lapja 2018/1–2. számában megtárgyaltuk, hogy milyen kamera-paraméterek mérhetők, tesztelhetők házilag. Erre azért van szükségünk, mert így képesek leszünk kontextusba helyezni az adatlapok számait, és meggyőződhetünk arról, hogy milyen a valóság kapcsolata az adatlapokkal.

Szűcs Attila

A kamera

A CCTV-ről A-tól Z-ig VI. A terméktulajdonságok útvesztőjében IV.

2018. február 12. |  1429

Az előző lapszámban a kamerák főbb típusait vettük át, most az eszközünk képességeit vizsgáljuk meg. Egy kamera adatlapján való eligazodást nehezíti, hogy minden gyártó mást és mást tart fontosnak megemlíteni, vagy éppen nem megemlíteni, és nem mondható el egy gyártóról sem, hogy törekednének egy konkrét, egységes mérési és megjelenítési metódusra, ugyanis bizonyos hiányosságok elkendőzésére az „okosan” megjelenített adatok a legalkalmasabbak.

Szűcs Attila

A kamera

A CCTV-ről A-tól Z-ig V. A terméktulajdonságok útvesztőjében III.

2017. december 8. |  1642

Azt hiszem eljutottunk talán a legizgalmasabb részhez, ami nem más, mint maga a kamera. Nem mintha az objektív nem lenne az, hiszen a megfelelő minőség nélkül, a legjobb kameráink sem fognak az elvárt szinten dolgozni, de ezt korábban már megbeszéltük.Szűcs Attila

A terméktulajdonságok útvesztőjében II.

A CCTV-ről A-tól Z-ig IV.

2017. november 10. |  797

A biztonságtechnikai rendszerek komponenseit vizsgáló cikksorozatunkban a múlt hónapban eljutottunk a kameraházakig, mely a mai kompakt kamerák világában egy ritkábban tárgyalt terület, de ahogy kiderült, speciális esetekben nem tudjuk megkerülni. A cikksorozat jelen része az objektívvel fog foglalkozni, amely szintén egy érdekes és izgalmas terület.

Szűcs Attila

CCTV: a terméktulajdonságok útvesztőjében

2017. október 10. |  850

A biztonságtechnikai rendszerek témáját körbejáró cikksorozatunkban beszéltünk már a termékekről, de kellő részletességgel ebben a fejezetben szeretném megosztani azt, hogy véleményem szerint milyen nézőpontok alapján érdemes hozzáfogni a megfelelő termékek kiválasztásának.

Szűcs Attila

Az ügyfélélmény

A CCTV-ről A-tól Z-ig

2017. szeptember 10. |  894

Elgondolkoztunk már azon, hogy mi az, amitől igazán jónak érzünk egy szolgáltatást vagy terméket? Megfigyeltük már azt, hogy amikor ilyen élményben van részünk, akkor pontosan mi is történt? Milyen hétköznapi momentum váltotta ki bennünk azt a reakciót, hogy igénybe vegyünk egy szolgáltatást vagy használjunk egy terméket?

Szűcs Attila

A CCTV-ről A-tól Z-ig

2017. augusztus 2. |  2076

Jelen sorok azon apropóból íródnak, hogy – stílszerűen fogalmazva – nagyobb látószöggel, majd egyes területekre jobban fókuszálva kialakítsunk egy olyan gyakorlati struktúrát, ami segíthet a mindennapokban, ha valaki CCTV-vel kapcsolatos tevékenységet végez, vagy kapcsolatba kerül vele.

Az IP dómkamerákról

2015. augusztus 5. |  2635

A VL májusi számában a csőkamerákat vettünk górcső alá, most a dóm- kamerák következnek, amelyek műszaki paramétereiről – bizonyos tekintetben – pontosan ugyanazok mondhatók el, hiszen technológiai szempontból például az autofókusz jelenléte vagy hiánya ugyanolyan fontos kérdés mindkét termékkör esetében, így a már tárgyalt részletekre nem fogunk most kitérni, érdemes az előző cikket áttekinteni, azonban a dómkamerákra vonatkozó kiegészítésekkel az alábbiakban élnénk.

Szűcs Attila

IP csőkamerák áttekintése

2015. május 13. |  4884
3 4.5 (2)

Manapság a biztonságtechnika egyre népszerűbb szegmense az IP kamerás megfigyelő rendszereké. Nyugodtan mondhatjuk azt, hogy olyan robbanásszerűen terjednek, mint annak idején a kétezres években a riasztórendszerek.