Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

A megjelenések éves ütemezése a Médiaajánlat oldalon található.

Villanyszerelők Lapja 2017. szeptember

= A lapszám szakcikkeinek teljes tartalma csak előfizetőink vagy vásárlóink számára érhető el.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Villamosvezeték-rendszerek elhelyezése

menekülési útvonalakon

Kruppa Attila |  3545

A Villanyszerelők Lapja előző számában a tűzvédelem olyan aktualitásaival foglalkoztunk, amelyek szorosan kapcsolódnak az épületvillamosság szakterületéhez. Ezek egyikét, a menekülési útvonalak kialakítására vonatkozó követelményeket, ebben a cikkben elemezzük részletesen.

A LED-es fényforrások és világítótestek élettartama

LED-ek a világítástechnikában II.

Tóth László |  6786
2 4 (1)

A korszerű, LED-es világítástechnikai megoldások nagyon sok előnyt nyújtanak a korábbi technológiákkal összehasonlítva.

Örökség a föld alatt

Prancz Zoltán |  3114
1 5 (1)

Az atomerőművek, így a Paksi Atomerőmű kapcsán is az egyik legaggasztóbb kérdésként a radioaktív hulladékok sorsa él a köztudatban. Indokolt-e az aggodalom, avagy biztonságos és megnyugtató-e a sugárzó melléktermékek kezelése? Ezt a kérdést járjuk körül Nős Bálint mérnök-fizikus, a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. stratégiai és műszaki igazgatója segítségével.

Egyfázisú, 25 A, 30 mA-es áram-védőkapcsolók

Áttekintő táblázat

|  1376

A feltüntetett adatok a gyártók, illetve forgalmazók által kitöltött adatlapon alapulnak. Valódiságukért az adatközlő viseli a felelősséget.

Áram-védőkapcsolók a gyakorlatban

Lantos Tivadar |  1849
3 5 (2)

Az áram-védőkapcsolók ma már fontos védelmi készülékei a háztartásoknak. Ellátják a közvetlen, a közvetett érintésvédelmet, ugyanakkor jelentős szerepük van az elektromos hálózati tüzek megelőzésében is.

Problémák az ügyfélszolgálatról

Navigálás a változó előírások tengerében 52.

Rátai Attila |  1652
1 5 (1)

A közelmúltban új feladatot kaptam. Szortíroznom kellett a matrózok nem magánjellegű leveleit. Eszembe jutott a mondás: nem az a legnagyobb probléma, ha valaki hülye, hanem az, ha még buzgó is. De mit mondjunk arról, amikor valaki ezenfelül még egy jó adag inkorrektséggel is meg van áldva?

Elektromosautó-töltőállomások Magyarországon

Javaslatok, jótanácsok

Kozma László |  2258
1 5 (1)

Elektromosautó-töltőállomás cikksorozatunk befejező részéhez érve érdemes összefoglalni az eddig leírtak alapján, hogy milyen jótanácsokat érdemes megfogadni annak, aki elektromos autózásra adja fejét vagy ebben a rendkívüli gyorsasággal fejlődő iparágban szeretne tevékenykedni.

Az ügyfélélmény

A CCTV-ről A-tól Z-ig

Szűcs Attila |  1007

Elgondolkoztunk már azon, hogy mi az, amitől igazán jónak érzünk egy szolgáltatást vagy terméket? Megfigyeltük már azt, hogy amikor ilyen élményben van részünk, akkor pontosan mi is történt? Milyen hétköznapi momentum váltotta ki bennünk azt a reakciót, hogy igénybe vegyünk egy szolgáltatást vagy használjunk egy terméket?

Önvisszakapcsoló automatikák és fejlődési tendenciáik

Márki-Zay Péter |  5893
1 5 (1)

Noha évtizedes múltra tekint vissza elérhetőségük, a villanyszerelők meglepően ritkán alkalmazzák a több gyártó kínálatában is elérhető visszakapcsoló automatikákat, amelyek megoldást kínálnak az átmeneti hibajelenségek elleni védelemre.

Világítási kultúránk a XXI. század elején

Szabó Renáta |  2624

A fény az élet alapvető lételeme. Isten első gondolatától napjainkig ez mit sem változott. A villamos áram felfedezésével megszületett a világítástechnika, ami napjainkban is rohamos tempóval fejlődik. De vajon mennyit tud egy átlagos fogyasztó erről a témakörről, és vajon mennyit lenne érdemes tudnia valójában?