Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Tóth László

okl. villamosmérnök

 491 | |

Tóth László cikkei

Tóth László

LED-es csarnokvilágítás

2018. április 17. |  2275

A csarnokvilágítás alapvető funkciója az általában nagy belmagasságú és alapterületű helyiségek általános alapvilágításának biztosítása. Cikkünkben a raktárak és ipari csarnokok világításával foglalkozunk, de emlékezzünk, hogy léteznek sport-, kiskereskedelmi és egyéb célú csarnokok is, a maguk speciális elvárásaival.

Tóth László

Kis teljesítményű LED-fényvetők alkalmazhatósága

2017. december 8. |  1127

Tradicionálisan a fényvetők három legfőbb ismérve az állítható rögzítési helyzet, az irányított, korlátozott térszögű szimmetrikus vagy aszimmetrikus fénykibocsátás, és a fényeloszlást meghatározó fényvisszaverő felület megléte.

Tóth László

LED-es világítástechnikai termékek törvényi és szabványossági megfelelősége

LED-ek a világítástechnikában 3.

2017. október 10. |  2915

A világítástechnikai termékek forgalomba hozatala szigorú feltételekhez kötött. A hazánkban érvényes, a tárgyra vonatkozó törvények és rendeletek európai uniós irányelvek és rendeletek tagállami ratifikációja, jogszabályrendszerünkbe való beillesztésével válnak kötelező érvényűvé.

Tóth László

A LED-es fényforrások és világítótestek élettartama

LED-ek a világítástechnikában II.

2017. szeptember 10. |  6051
2 4 (1)

A korszerű, LED-es világítástechnikai megoldások nagyon sok előnyt nyújtanak a korábbi technológiákkal összehasonlítva.

Tóth László

A LED-ek fényhasznosítása

LED-ek a világítástechnikában

2017. augusztus 2. |  3989

A cikkünk egy kisebb sorozat első része, amelyben szeretnénk összefoglalást adni a világítástechnikát forradalmasító szilárdtest-alapú (LED-es) megoldásokról. Igyekszünk megtalálni a középutat a műszaki-tudományos mélyrepülés és a színes-szagos ismeretterjesztés között, hogy egy szélesebb kör számára érthető, de szakmailag mégis a lehető leghelyesebb kifejezésmóddal és tartalommal rendelkező cikket adhassunk át olvasóinknak.