Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Aki a 80-as évek közvilágítási lámpáiból épített privát hálózatot

| |  15 773 |

Aki a 80-as évek közvilágítási lámpáiból épített privát hálózatot

Mi lehet az álma egy villanyszerelőnek, akit gyerekkora óta érdekelnek a villanyoszlopok és a közvilágítási lámpatestek? Netán egy saját térvilágítási hálózat, amely a 70-es, 80-as, 90-es évek eszközeiből van felépítve?

A Püspökladányban élő Mazsu Istvánnal 2007 óta van kapcsolatunk, akkor kaptunk tőle egy kézzel írt levelet, amelyben az akkor 15 éves fiú mesélte el a lámpaoszlopokhoz és higanygőz lámpákhoz fűződő rajongását, és hogy a zsebpénzéből Villanyszerelők Lapját vásárol.

Időközben Istvánból villanyszerelő lett, a közvilágítási lámpatestek gyűjtése pedig a hobbijává vált, amelyről 2017-ben cikket is írtunk. A lámpagyűjtemény mérete azóta átlépte a százas nagyságrendet. Azonban, ami ettől sokkal fontosabb, az akkor még csak álomként megfogalmazott szabadvezetékes térvilágítási hálózat is megvalósult.

Az elhivatott lámpagyűjtőt Püspökladányban kerestük fel, hogy szemügyre vegyük a saját udvarán felépített privát világítási hálózatát és hogy meséljen az idáig vezető útról.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Független épületvillamossági szaklapként a hiteles szakmai újságírást tűztük zászlónkra. Előfizetésével kifejezheti elkötelezettségét az épületvillamosság és a minőségi újságkészítés iránt, egyúttal a mi munkánkat is támogatja. Az előfizetésre több konstrukciót kínálunk, hűséges olvasóinkat pedig kedvezményrendszerrel támogatjuk.

Érdekel az előfizetés

KözvilágításVilágítástechnikaVillanyszerelő

Kapcsolódó