Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Veress Árpád

robbanásbiztonság-technikai szakértő

 2941 | |

Veress Árpád cikkei

Veress Árpád

Kompetenciaszintek a robbanásbiztonság-technika területén

2015. május 13. |  8486
2 4 (1)

Az élet minden területén igaz, hogy igazolnunk kell hovatartozásunkat, tudásunkat, illetve annak érvényességét, naprakészségét. Nincs ez másképp a robbanásbiztonság-technika területén sem.

Veress Árpád

A ma robbanásbiztonság-technikája

2015. április 17. |  9323

A robbanásbiztonság-technika tudománya nem szigorúan csak az ipart érintő terület. Minden olyan területet potenciálisan robbanásveszélyesnek kell minősíteni, ahol a robbanásveszélyes közeg felléphet, illetve a gyújtóforrás által direkt vagy indirekt gyújtásveszélynek van kitéve, nem feledve az emberi életben és/vagy anyagi javakban történő veszélyeztetés tényét.

Veress Árpád

A robbanásbiztonság-technikáról I.

2015. március 10. |  8269
1 5 (1)

Egy cikksorozat keretében szeretnénk bepillantást nyújtani a robbanásbiztonság-technika témakörébe, amelyben áttekintjük, hogy szakemberként miért is kell foglalkoznunk ezzel a területtel, milyen a ma robbanás-biztonság-technikája, melyek a kompetencia szintjei, illetve kitekintésként megnézzük, hogy külföldön mik a téma aktualitásai.

Robbanásbiztonság-technika III.

2010. június 18. |  8399

Az alkalmazott berendezések és technológiák tekintetében fontos tudni, hogy minden egyes elemnek, illetve alkalmazott rendszernek meg kell felelni a robbanásveszélyes övezetet definiáló zónabesorolásnak. A zónabesorolás megadja az alkalmazhatóság kereteit, illetve annak szabadságfokát. A zónabesorolás nem csak műszaki, hanem munkavédelmi szempontból is fontos információkat ad a kivitelezés szempontjából.Robbanásbiztonság-technika IV.

2004. június 1. |  4623
2 4 (2)

Robbanásbiztonság-technikai alapfogalmak

2004. március 1. |  5896

Felmerül a kérdés: mi is az a robbanásbiztonság-technika? Következő képek tolulnak elém: nagy páncélszekrények és szomorú képű betörők, csalódott katonák bevetésen, robbanómotor, és megannyi, a mindennapi életünkben használatos eszközök és felhasználási területek.

Elektromos kísérőfűtés alkalmazása kommunális területen

2002. november 1. |  4255
Társszerző: Jambrik Gergely
2

Az elektromos kísérőfűtés alkalmazása az ipari területek mellett kommunális területen is egyre nagyobb fejlődést mutat. A néhány évvel ezelőtt még különlegességnek számító megoldás kivitelezési, karbantartási, üzemeltetési szempontjait figyelembe véve mára kedvelt alternatívájává vált az egyéb fűtési megoldásoknak (pl. gőzfűtés). Mind szélesebb körben alkalmazzák a vízvezetékek fagymentesítésétől a garázslejárók téli jégmentesítéséig. Cikkünkkel e témában szeretnénk átfogóbb képet nyújtani azoknak, akik már használnak, és akik csak most ismerkednek ezzel a megoldással.