Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Kovács István

okl. villamosmérnök

 328 | |

Kovács István cikkei

Kovács István

Biztonsági világítás hálózatba kötése

2014. március 17. |  4427
1

Én egy optimista ember vagyok, és hiszem, hogy eljön az idő, amikor Magyarországon is megindulnak a nagyberuházások. Ez magával hozza azt, hogy a nagyobb projekteknél már olyan összetett biztonsági világítási rendszert kell létrehozni, ami nagysága és bonyolultsága miatt egy ember számára már nehezen áttekinthető.

Gondolatébresztő a biztonsági világításhoz

2010. április 1. |  6940

Az előző cikkben néhány példát láthattunk a szabályozás (szabvány, illetve jogszabály) nem egészen következetes alkalmazására. Gondolom az egyértelmű, hogy ha a szabályozás nem következetes, akkor az minden téren bizonytalanságot szül. Hasonló helyzet áll elő akkor is, ha valami nincs szabályozva. Előírás nélkül szabad a gazda, és ez néha túl enyhe vagy más esetben szükségtelenül túl szigorú megoldásokhoz vezethet, még jóindulatú hozzáállás esetén is.

Néhány szó a biztonsági világításról II.

2005. december 1. |  8758
3 5 (3)

A biztonsági világítási rendszerek tervezésének, létesítésének, üzemeltetésének, valamint karbantartásának elengedhetetlen feltétele az idevonatkozó szabványi háttér.

Kovács István

Néhány szó a biztonsági világításról I.

2005. november 1. |  7045
1

Az alábbiakban egy cikksorozatot indítanunk el, amely nagy vonalakban vázolná a biztonsági világításrendszerek tervezésére, létesítésére, karbantartására és ellenőrzésére vonatkozó előírásokat és gyakorlati tudnivalókat.