Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

A megjelenések éves ütemezése a Médiaajánlat oldalon található.

Villanyszerelők Lapja 2010. szeptember

Raktártűz hosszabbító-kábel túlterhelése miatt

Raktártűz hosszabbító-kábel túlterhelése miatt

Nagy László Zoltán Nagy László |  11 450
1 5 (1)

A 2009. év utolsó hónapjában egy közel 3000 m²-es raktárban csaptak fel a lángok Budapest egyik iparkerületében. A tűzvizsgálat a 3 napig (!) elhúzódó tűzoltással azonos időben megkezdődött.

A modern fázisjavítás

A modern fázisjavítás

Polgár Viktor |  7306
1 5 (1)

E lap rendszeres olvasói az elmúlt hónapokban végigkísérhették a fázisjavítás fejlődését a fix kompenzációtól kezdve az automatikus fázisjavításig, beleértve a harmonikusok által okozott problémákat és azok megoldásának lehetőségeit is.

Esőcsatornák fagymentesítő fűtése

Mit keres Damoklész kardja a Villanyszerelők Lapjában?

Sándor Gábor |  5535

Elindult a magyar áramtőzsde

Elindult a magyar áramtőzsde

Ilonka Mária |  5444

A 2001. évi CX. sz., valamint a 2007. évi LXXXVI. sz. villamos energia törvények (VET) alapján hatályba lépett jogszabályok (kormányrendeletek, a felügyeleti minisztérium rendeletei), továbbá a törvény által előírt és az átviteli rendszerirányító vezetésével megalkotott ellátási szabályzatok megteremtették a jogi, műszaki és gazdasági feltételeket a villamosenergia-kereskedelem liberalizációjához. Magát a liberalizációt az Európai Unió irányelvei írták elő Magyarország uniós csatlakozásának egyik feltételeként. A liberalizációtól elvárt eredmény az, hogy a verseny és a választás lehetősége alapján csökkenjenek az árak.

Bláthy Ottó Titusz és a villamos fogyasztásmérő

Jeles évfordulók, jeles események az elektrotechnika történetében

Chiovini György |  4537
1 5 (1)

Az egykor a világ élvonalába tartozó magyar elektrotechnikai ipar egyik kiváló szakembere volt Bláthy Ottó Titusz. Talán kevésbé ismert, hogy a háztartásokban, intézményekben, üzemekben milliószám hangtalanul forgó „villanyórák” ősének ő a megalkotója.