Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Barcsi Tamás

okleveles biztonságtechnikai mérnök

 4118 | |

 Barcsi Tamás

IT üzemeltetéssel és ennek oktatásával foglalkozik már több, mint 10 éve online és offline módon is egyaránt. Leginkább Microsoft témakörök, felhő, hálózat, amelyekből egyébként több mint 60 vizsgával is rendelkezik. Mérnöki alap- és mesterdiplomáját később biztonságtechnikából szerezte, ezen belül leginkább a behatolásjelzők, kamerák, beléptetők, tűzjelzők foglalkoztatják. Ezek mellett munkavédelemmel és tűzvédelemmel is foglalkozik, mindkét témakör tekintetében OKJ képzéseken oktató és vizsgabizottsági tag is egyben.

A tanulást sosem hanyagolja, a biztonságtechnika mellett elektronikus információbiztonság terén is képezi magát, illetve PhD tanulmányát is elkezdte, a jövőben ezeket egy tűzvédelmi szakmérnöki diplomával is szeretné kiegészíteni. Mindegyik szakterületen félcipős (irodai, mérnöki) és bakancsos (terepen, fúrós-faragós, kábelezős, kivitelezős stb.) aktív napi tapasztalattal rendelkezik.

Barcsi Tamás cikkei

Barcsi Tamás

Behatolásjelző rendszerek: dokumentáció

Gyengeáramú megrendelések az erősáramú projektek világában VI.

2020. november 9. |  908
4 5 (4)

Cikksorozatunk korábbi részeiben a behatolásjelző rendszer teljes egészét megismerhettük, a nyomvonal kiépítésétől kezdve, egy alaprendszer részegységeinek elhelyezését, háttérinformációját megtárgyaltuk. A zárórészben – hogy valóban egy teljes komplett képet kapjunk – a szükséges dokumentációkról is muszáj ejtenünk néhány szót, hiszen ezzel lesz teljes az elkészített rendszer.

Barcsi Tamás

Központok

Gyengeáramú megrendelések az erősáramú projektek világában V.

2020. szeptember 14. |  914

A biztonságtechnikával foglalkozó cikksorozatunkban elérkeztünk a rendszer legfontosabb egységéhez, ami rendszerünk lelkét adja – ez nem más, mint a központ.

Barcsi Tamás

Kezelőegységek

Gyengeáramú megrendelések az erősáramú projektek világában IV.

2020. augusztus 4. |  1001
1 5 (1)

Biztonságtechnikai cikksorozatunk eddigi részeiből átfogó képet kaphattunk azokról a végpontokról, amik a különböző jelzéseket küldik a központnak, vagy éppenséggel riasztási jelzést jelenítenek meg fény- és/vagy hangjelzés kíséretében, mindezt a legfontosabb kábelezési, nyomvonalvezetési tudnivalók elsajátítása mellett. A kiépített rendszerből már csak a két legfontosabb végpont maradt hátra, ez pedig nem más, mint a központ, valamint a kezelők – ez utóbbiról lesz most szó.

Barcsi Tamás

Érzékelők elhelyezése

Gyengeáramú megrendelések az erősáramú projektek világában III.

2020. június 12. |  1034
3 5 (3)

Cikksorozatunk előző részében a hálózat nyomvonalának kiépítését néztük át. Általában ez az a pillanat, amikor a végpontok (érzékelők, jelzők, kezelők, kiegészítők stb.) felszerelésére kerül a sor. Valójában a rendszerelemek sokasága miatt érdemes kettébontani az előttünk álló feladatokat. A különválasztás alapja pedig legyen a rendszer két oldala: vagyis az érzékelők/kimeneti eszközök, valamint a kezelők és a központ. Jelen cikkünkben az első halmazról lesz szó.



Barcsi Tamás

Gyengeáramú megrendelések az erősáramú projektek világában II.

2020. május 11. |  1313
Társszerző: Hell Péter
2 5 (1)

Cikksorozatunk előző részében egy átfogó bevezetéssel indítottuk a témakört. Láthattuk, hogy egyáltalán nem olyan egyszerű a gyengeáramú világ, mint amennyire elsőre gondolhatnánk, hiszen itt is léteznek szabványok, amiket a legtöbb esetben nem biztos, hogy annyira magától értetődőnek gondolunk, ráadásul az ismereteink is hiányosak velük kapcsolatban. Ebben a részben a behatolásjelző rendszer egyik legfontosabb elemét, a rendszer alapját adó vezetékhálózatot, a nyomvonal-kiépítést és az ezekhez kapcsolódó buktatókat nézzük át.

Barcsi Tamás

Gyengeáramú megrendelések az erősáramú projektek világában

2020. április 14. |  1529
Társszerző: Hell Péter
4 4.67 (3)

Mi a helyzet abban az esetben, ha az erősárammal foglalkozó szakembernek a gyengeáramú hálózat nyomvonalának a kiépítése is feladata? Cikkünkben erre a kérdésre, valamint a buktatókra keressük a szakmailag megfelelő válaszokat.