Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Kezelőegységek

Gyengeáramú megrendelések az erősáramú projektek világában IV.

2020. augusztus 4. | Barcsi Tamás |  516 |

Kezelőegységek

Biztonságtechnikai cikksorozatunk eddigi részeiből átfogó képet kaphattunk azokról a végpontokról, amik a különböző jelzéseket küldik a központnak, vagy éppenséggel riasztási jelzést jelenítenek meg fény- és/vagy hangjelzés kíséretében, mindezt a legfontosabb kábelezési, nyomvonalvezetési tudnivalók elsajátítása mellett. A kiépített rendszerből már csak a két legfontosabb végpont maradt hátra, ez pedig nem más, mint a központ, valamint a kezelők – ez utóbbiról lesz most szó.

Nem véletlenül mondhatjuk a rendszer két legfontosabb egységének a kezelőt, illetve a központot, hiszen a kezelő az, amivel a felhasználó napi szinten találkozni fog, a központ pedig az, ami az egész rendszerünk lelkét adja.

Kezelők

Sok felhasználó számára a design a legfontosabb szempont a kezelőegységekkel kapcsolatban, azonban létezik olyan ügyfél is, aki egyáltalán nem akar egyetlen kezelőt sem látni, amely bármennyire is szép, mégis elcsúfítja az adott helyiséget. Manapság már mindenki mindent a telefonjáról szeretne irányítani, van is erre számos megoldás, rengeteg alkalmazás. Miért pont a behatolásjelző rendszer maradna ki ebből? Nem is marad ki! A mai modernebb rendszereknek már alap kiegészítője (netán gyári integrációja) egy IP-modul, melynek segítségével vezetékes, vagy WiFi-kapcsolaton keresztül a központ elérhető, kezelhető. Sőt, már az okosotthon gondolata annyira népszerű, hogy a felhasználók komplett rendszereket integrálnának eggyé. Ekkor jön a leggyakrabban felmerülő kérdés: „ugye nem fog riasztani a rendszer, ha nincs áram?”

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, . Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Biztonságtechnika

Kapcsolódó