Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Nagy Ferenc

villamosmérnök

 619 | |

Nagy Ferenc cikkei

Nagy Ferenc

Mozgásérzékelők kiválasztási szempontjai

2017. május 10. |  3070

A mozgásérzékelők nagyot fejlődtek az utóbbi években, egyes típusok speciális megoldásokat kínálnak, de még a legkiválóbb érzékelő is működhet „rosszul”, amennyiben nem megfelelően lett kiválasztva, illetve beállítva. Amennyiben szükséges, tervezés vagy vásárlás előtt célszerű hozzáértő személy véleményét is kikérni.

Nagy Ferenc

A mozgásérzékelőkről

2014. május 15. |  3696
1

Az áttekintő táblázatot kísérő cikkünkben szeretnénk néhány hasznos tanácsot adni, amelyek segítenek a célra leginkább megfelelő mozgásérzékelő kiválasztásában.

Nagy Ferenc

Mozgás- és jelenlétérzékelők III.

2013. március 16. |  12 194
1

A cikksorozat előző részeiben részletesen bemutatásra került az érzékelők működési elve, fő tulajdonságai, különleges funkciói, ideje hát, hogy a gyakorlat oldaláról megközelítve a kiválasztási folyamattal és a beállításokkal foglalkozzunk.

Nagy Ferenc

Mozgás- és jelenlétérzékelők II.

2013. február 13. |  6848
1

Cikksorozatunk első részében jó néhány fogalmat tisztáztunk, ám a továbblépéshez át kell tekintenünk még néhányat, hogy megrendelőinknek a legjobb megoldást tudjuk ajánlani, és képesek legyünk megfelelően kivitelezni az elképzelt rendszert.

Nagy Ferenc

Mozgás- és jelenlétérzékelők I.

2012. december 10. |  11 083
1

Egyre nagyobb hangsúlyt kap életünkben az energia-megtakarítás, az energiahatékonyság, ezen keresztül a költséghatékonyság. A villamos energia nagyon nagy százalékban a világításra kerül felhasználásra. Jelentős mennyiségű energia takarítható meg a korszerű fényforrások alkalmazásával, de megtakarítást eredményeznek a mozgás- és jelenlétérzékelők, valamint a fényáram-szabályozás alkalmazása is.

Háromfázisú mérőhelyek

2006. november 1. |  5463

A villamos energia vételezéséhez elengedhetetlenül szükséges az előírásoknak megfelelő mérőhely kiépítése. Ezek az előírások egyrészről a hatályos szabványok és hatósági előírások, másrészről a magyarországi áramszolgáltatók egyedi igényei, amelyeknek együttesen kell megfelelni. Ez elvileg egységes szabályozást és egységes kialakítást jelentene az egész ország területére vonatkozóan. Ám az egységesítési törekvések ellenére a gyakorlat azt mutatja, hogy az egyes áramszolgáltatók továbbra is a hagyományoknak és a gyakorlatnak, szokásoknak megfelelően eltérő igényeket támasztanak a mérőhelyek kialakítására vonatkozóan.

Föld alá telepíthető technológia

2006. szeptember 1. |  2782

Föld alá telepíthető 0,4 kV-os földkábeles elosztószekrény, közvilágítási szekrény, telekommunikációs szekrény A mai kor szellemének megfelelően főleg a városok közterületein állandó konfliktust okoz, hogy a terület gazdája - jellemzően az önkormányzat - olyan műszaki feltételeket szab a villamos és a telekommunikációs hálózat berendezéseinek elhelyezésére vonatkozóan, hogy az a kérdéses területen semmilyen formában ne látszódjon.