Villanyszerelők Lapja

Vass Péter

villamosmérnök

 180 | |

Vass Péter cikkei

Az intelligens almérőkről VI.

2013. május 14. |  2142
Társszerző: Szijártó Gábor

Az intelligens almérőkről V I. Az előző részben általános betekintést nyújtottunk az almérőkkel megvaló-sított energiamenedzsment-rendszerek megjelenítéséről, a most következő részben konkrét példákat szeretnénk bemutatni a társasházaknál, irodáknál és üzemeknél előforduló problémákra és ezek megjelenítésére vonatkozóan. A bemutatott példák csupán mintaként szolgálnak, hogy mi mindent lehet egy szoftverrel megvalósítani.  

Az intelligens almérőkről V.

2013. április 17. |  2311
Társszerző: Szijártó Gábor

Cikksorozatunk előző részeiben szó esett a mérőműszerek hátterében húzódó energiamenedzsment-rendszerekről; összefoglaltuk a jelenleg forgalomban lévő almérőket, azok számának várható növekedését a magyar, valamint a nemzetközi piacon. Ezután ismertettük a MID fogalmát, illetve azt, hogyan ismerhető fel a MID-es villamos fogyasztásmérő. A sorozat 3. és 4. részében az előbb leírtakhoz konkrét gyakorlati példákat társítottunk. A sorozat most következő két részében az almérőkkel megvalósított energiamenedzsment-rendszer megjelenítésével kapcsolatos tudnivalókat taglaljuk, az almérők használatánál elengedhetetlen informatikai hátteret vázoljuk fel.

Az intelligens almérőkről III.

2013. február 13. |  3080
Társszerző: Szijártó Gábor
1

Cikksorozatunk előző részeiben szó esett a mérőműszerek hátterében húzódó energiamenedzsment-rendszerekről, összefoglaltuk a jelenleg forgalomban lévő almérőket, azok számának várható növekedését a magyar, illetve a nemzetközi piacon. Ezután ismertettük a MID fogalmát, illetve azt, hogyan ismerhető fel a MID-es hitelesítésű villamos fogyasztásmérő. A sorozat 3. részében az előbb leírtakhoz konkrét gyakorlati példákat szeretnénk társítani.

A MID-es villamos fogyasztásmérők bemutatása

2012. december 10. |  13 046
Társszerző: Szijártó Gábor
1 4 (1)

Mint ahogyan a cikksorozat előző írásában már megemlítésre került, jelen cikk megpróbálja egy kicsit körbejárni, hogy mi is az a MID, hogyan ismerhető fel a MID-es hitelesítésű villamos fogyasztásmérő. Emellett a cikk nem titkolt célja az, hogy ösztönözze az ilyen hitelesített mérők felszerelését a villamos hálózatra, magáncélú alkalmazások esetén is (almérés).