Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Dobozok és burkolatok villamossági szereléshez

2022. április 12. | VL online |  3495 |

Dobozok és burkolatok villamossági szereléshez

2022. április 1-jén megjelent magyar nyelven az MSZ EN IEC 60670-1:2022 Dobozok és burkolatok háztartási és hasonló jellegű, rögzített villamos berendezések villamos szerelési anyagaihoz. 1. rész: Általános követelmények című szabvány.

A szabvány az MSZ EN IEC 60670-1:2021 alapszabvány és az MSZ EN IEC 60670-1:2021/A11:2021 módosításának magyar nyelvű egyesített változata.

Az IEC 60670 szabványsorozat ezen része a legfeljebb 1000 V névleges váltakozó feszültségű és legfeljebb 1500 V névleges egyenfeszültségű villamos szerelési anyagok dobozaira, burkolataira és burkolataik részeire vonatkozik, amelyek beltéren és kültéren is alkalmazhatók háztartási és hasonló jellegű rögzített villamos szerelésekhez.

Az olyan dobozok vagy burkolatok, amelyek a villamos szerelési anyag szerves részét képezik és a szerelési anyag esetében a külső hatások (például mechanikai ütés, szilárd testek vagy víz behatolása stb.) elleni védelmet látják el, az ilyen szerelési anyagokra érvényes szabvány hatálya alá tartoznak.

Fontos, hogy ez a szabvány nem vonatkozik – többek között – az olyan dobozokra, burkolatokra és burkolati részekre, amelyeket sajátosan az IEC 61084 szerinti vezetékcsatorna- és alagútcsatorna-rendszerekben való alkalmazásra terveztek és amelyeket nem szándékoznak e rendszereken kívül felszerelni.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

SzabványokVillanyszerelésVillanyszerelési anyagok

Kapcsolódó