Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Veresegyházi Béla

 376 | |

Veresegyházi Béla cikkei

Veresegyházi Béla

A projektmenedzser

2015. augusztus 5. |  2240
1

Körvonalazódó mérnökkamarai tervek szerint a német mérnöki feladat-megosztásban (HOAI) kellene dolgoznia az építőiparban dolgozó tervezőknek, mérnököknek. Vajon fel van-e készülve erre egy kis tervező mérnökiroda? E témáról, illetve egy építési projekt ideális megvalósításáról, a jelenlegi „magyar modellről” beszélgettünk Sárosi Csanád villamosmérnökkel, az Óbuda-Újlak Zrt. projektmenedzser csapatának tagjával.

Harc az átverések ellen!

2014. május 15. |  2558
Társszerző: Fülöp Miklós Németh Gábor

Vezércikkünk témáját a szerkesztőségünk által végzett két vizsgálat adja. Az egyik a márciusi lapszámunkban olvasható, 75%-os áramár-csökkentést ígérő készülék vizsgálatának utóéletét mutatja be, míg a cikkünk második részében a kiadónk által kezdeményezett, a piacon jelentős számban értékesített szén-monoxid-érzékelők alkalmasságára irányuló bevizsgálás tapasztalatairól számolunk be.

Veresegyházi Béla

Amikor betelik a pohár

2009. január 2. |  3650
Társszerző: Ilonka Mária

A bíróságok lassúsága, a nem megfelelő törvényi háttér, a vállalkozási morál romlása azt eredményezte, hogy az elmúlt években több milliárd forint lánctartozás halmozódott fel az építőiparban. A kárvallottaknál – a kisvállalkozóknál, az alvállalkozóként munkát vállaló társaságoknál – betelt a pohár.