Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Ipari frekvenciájú elektromágneses terek élettani hatásai

Megjelent a VL július-augusztusi lapszáma!

2021. augusztus 2. | VL online |  1695 |

Ipari frekvenciájú elektromágneses terek élettani hatásai

Napjainkban közérdeklődés tárgyává vált a villamos és mágneses terek egészségre gyakorolt hatása. A témában nagyon sok szakszerű, tudományos vizsgálatokkal is alátámasztott, ellenőrizhető szakmai anyag megtalálható, azonban ezek mellett nagyon sok a minden tudományos alapot nélkülöző információ is, amelyek szintén nyilvánosságra kerülnek.

A július-augusztusi számunkban olvasható cikkünkben olyan hasznos és tényszerű információkat szeretnénk megosztani, amelyek segíthetnek eloszlatni a villamos és mágneses terek hatásának rendkívül összetett kérdéskörét övező kétségeket.

Korábban már foglalkoztunk a VL hasábjain a 2021. január 8-án bekövetkezett rendkívüli eseménnyel, amely során az európai villamosenergia-hálózaton frekvenciaesés történt. Ennek hatására az európai villamosenergia-rendszerről leszakadt a dél-európai térség. A közel másfél órás áramszünet Szerbiát, Horvátországot és Romániát is érintette. Az események okait korábban már ismertettük, azonban most egy másik aspektusból vizsgáljuk meg a történteket.

A július-augusztusi lapszámunkban a fentieken túl szó lesz a konduktív folyadékszint-kapcsolókról és azok alkalmazásáról, emellett megismerkedünk a soros ívhibák jelentette problémák megoldására fejlesztett ívhibaérzékelő-készülékekkel is.

A július-augusztusi számunk olvasásához tartalmas kikapcsolódást kíván a szerkesztőség.

Megnézem a cikkeket

Augusztus 2-án jelent meg a VL 2021/7-8. lapszáma!

Ízelítő a tartalomból:

  • Király András: Villamos eredetű gyulladások a tűzvizsgáló szakértő szemével. A fogyasztói hálózatok végpontjai – dugaljak, elosztók, hosszabbítók
  • A távvezetékek által keltett elektromágneses terek és élettani hatásaik
  • Márkus Csaba: AFDD – miért fontos az ívhibaérzékelő-eszközök használata?
  • Hárfás Zsolt: Áttörés az atomenergiában?
  • 1000 V feszültség alatti munkavégzésre alkalmas kéziszerszámokat tartalmazó villanyszerelői szerszámkofferek áttekintő táblázata
  • Rátai Attila: MSZ HD 60364-5-52:2011 Kisfeszültségű villamos berendezések – A villamos szerkezetek kiválasztása és szerelése. Kábel- és vezetékrendszerek II.
  • Porempovics József: Relés ötletek és trükkök – Konduktív folyadékszint-kapcsolók
  • Túróczi József, Túróczi Péter: Egy üzemzavar tanulságai

Legyen Ön is a VL előfizetője!

4000 előfizető nem téved!

Egy nyomtatott kiadvány nem létezhet előfizetők nélkül, így a mi célunk is az, hogy minél több, a szakmáját szerető, a munkájára igényes villanyszerelőt, az épületvillamossági területen dolgozó szakembert tudhassunk az olvasóink között. Ha Ön is egy ilyen kolléga, akkor szavazzon nekünk bizalmat és a VL-re való előfizetéssel fejezze ki a szakma iránti elkötelezettségét. A VL előfizetési díja egy évre 6500 Ft, amit akár azonnal, bankkártyával is kiegyenlíthet. Ezért az összegért 10 lapszámot juttatunk el Önhöz, ami azt jelenti, hogy egy szám mindössze 650 Ft-ért kerül a postaládájába. Mit kapunk manapság ennyi pénzért? A napi munkavégzéshez elengedhetetlen szakmai ismereteket biztosan nem!

ÉRDEKEL →

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Átviteli hálózatElőfizetésVillanyszerelők LapjaVL

Kapcsolódó