Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Egységes igénybejelentő nyomtatványok kerülnek bevezetésre

2024. június 10. | VL online |  1233 |

Egységes igénybejelentő nyomtatványok kerülnek bevezetésre

Az E.ON tájékoztatójának értelmében elindul a dunántúli E.ON és az ELMŰ terület folyamategyesítéseként a közös használatú nyomtatványok bevezetése. Ez több lépcsőben fog megtörténni, amelynek első lépéseként, 2024. június 3-tól az új bekapcsolás, teljesítményváltozás, ideiglenes bekapcsolások esetén már az új nyomtatványok használatát kérik.

Az új nyomtatványok

A hatálybalépéssel az online oldalakon is cserére kerülnek a dokumentumok. 

Ezzel egyidejűleg az ELMŰ területen a 345-ös nyomtatvány továbbra is használatban marad, azonban 2024. június 3-tól a tulajdonosi hozzájárulást már a C jelű nyomtatványon kérik benyújtani, de átmenetileg – további értesítésig – elfogadják a 345-ös nyomtatvány 2. sz. mellékletén benyújtott hozzájárulást is. 

Az igénybejelentések szabályai, folyamata alapvetően nem változtak sem dunántúli, sem ELMŰ területen, az eddigi hatályos szabályok szerint kell ezután is eljárni – egyetlen kivételtől eltekintve! 

A Dunántúlon 2024. június 3-tól nem szükséges az alábbi dokumentumok benyújtása: 

  • közös képviselő nyilatkozata és aláírási címpéldánya, 
  • E jelű nyomtatvány – Profilba sorolási kérdőív. 

Megszűnik a „Teljesítménybővítés igénybejelentése – Kisfeszültségen 3x63 A-ig” nevű (22_TIK_1-2_DIGIT azonosítószámú) nyomtatvány. Ezentúl a fenti „Igénybejelentés” nyomtatványokkal kell a teljesítménybővítés igényeket beadni. 

Korábbi és új nyomtatvány elnevezések

Régi név Dunántúl  Régi név ELMŰ  Egységesített, új név 
Tulajdonosi hozzájárulás – igénybejelentéshez (22_THOC_1-2_DIGIT)  Hozzájáruló nyilatkozat szerződéskötéshez (B_782_01)  (Több tulajdonos esetén használt nyilatkozat.)  C – Igénybejelentés. Tulajdonosi hozzájárulás (idegen ingatlan keresztezésekor is) 
Tulajdonosi hozzájárulás – idegen ingatlan keresztezésekor (22_THOC2_1-2_DIGIT)  Csatlakozó műszaki dokumentáció mérőhelyekhez és nyilatkozatok (B_0345_5) -   2. számú melléklete    C – Igénybejelentés. Tulajdonosi hozzájárulás (idegen ingatlan keresztezésekor is) 
Meghatalmazás regisztrált szerelők részére (22_MEG_1-2_DIGIT)  Meghatalmazás minősített szerelő részére műszaki ügyintézéshez (B_793/01)  D – Igénybejelentés. Teljes körű meghatalmazás regisztrált és/vagy minősített szerelők részére 

Az E.ON dinamikus nyomon követő felületén végig lehet követni új bekapcsolás esetén a teljes folyamatot, az igénybeadásától az üzembehelyezésig/bekapcsolásig, ha teljes körű meghatalmazással rendelkezik és a folyamat 2024. május 1. után került elindításra (Dunántúli és ELMŰ területre vonatkozóan is). 

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

ÁramszolgáltatóFogyasztásmérő

Kapcsolódó