Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Szakmakörnyezet

Beépíthető-e csatlakozóaljzat a mérőszekrénybe?

Családi ház földre telepített fogyasztásmérő-szekrény esetén

2023/4. lapszám | Benyák László |  3368 |

Beépíthető-e csatlakozóaljzat a mérőszekrénybe?

A felhasználó a családi házának udvarán lévő füves terület gondozásához egy csatlakozóaljzatot szeretne beépíttetni a földre telepített fogyasztásmérőszekrénybe. A fogyasztásmérőhely az ingatlan közterületi határánál, a kerítéstől 1 méter távolságra lett elhelyezve, és 2018-ban létesült. Beépíthető-e a meglévő fogyasztásmérő-szekrénybe a csatlakozóaljzat? Mire figyeljek oda? – kérdezte a regisztrált villanyszerelő.

A kisfeszültségű, közcélú elosztóhálózatra való csatlakozás műszaki feltételeivel, valamint a fogyasztásmérőhelyek felhasználói mért főelosztójának kialakításával kapcsolatos követelményeket, az MSZ 447 szabvány tartalmazza.

Rendező elvek

Új létesítés, vagy fogyasztásmérőhely cseréje esetén javasolt a rendszerengedéllyel rendelkező fogyasztásmérőhelyek alkalmazása az alábbiakban ismertetettek miatt. A vonatkozó előírásoknak, műszaki biztonsági követelményeknek való megfelelőség érdekében, számos gyártó előzetesen egyeztette a legkisebb költség elvén gyártott fogyasztásmérőhelyek műszaki tartalmát az elosztói engedélyesekkel. Ezen előzetesen egyeztetett követelményeknek is megfelelő fogyasztásmérő-szekrényekre, a hálózati engedélyesek rendszerengedélyt adtak ki. A telepítési útmutatóban meghatározott követelmények szerint telepített fogyasztásmérőszekrény műszaki tartalma megfelel a hálózatra csatlakoztatással, többletigénnyel szemben támasztott követelményeknek. Javasolt ezek alkalmazása. Egyedi tervezési eljárás keretében, az említettektől el lehet térni, de ez többletköltséggel jár.

A cikk még 8 111 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

FogyasztásmérőFogyasztásmérőhelyMérőhelySzabványokVillanyszerelés

Kapcsolódó