Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Miről ír a Villanyszerelők Lapja novemberi száma?

2021. november 23. | VL online |  1201 |

Miről ír a Villanyszerelők Lapja novemberi száma?

Kétségtelen tény, ahogy a világgazdaság minden szereplőjét, úgy a villamosszakmát is számos világpiaci folyamat formálja, alakítja. Napi szinten hallani gyártói kapacitáscsökkenésről, gyárleállásokról, nyersanyaghiányról, szállítási és ellátási nehézségekről, költségnövekedésről, amelyek némelyike extrém módon is kilenghet. A kényelmes, kiszámítható, előre tervezhető éveket a gyorsan változó, váratlan fordulatokat hozó idők váltották, ahol naponta jelentkeznek az újabb megoldandó nehézségek.

Jelen sorok írásakor a COVID-19 járvány 4. hullámának felfutása és az ezzel kapcsolatos ismételt szigorítások zajlanak. Már tapasztalatból tudjuk, hogy bármelyik pillanatban bezárhat a világ, ha a növekvő esetszámok ezt indokolják. Azonban a villanyszerelők, a villamosipar nem állhat le, hiszen az iparág jelentősége egyre nagyobb, az ellátásbiztonság garantálása pedig a legfontosabb feladat. Ez a tény ad garanciát a versenyképességünk megőrzésére, amelyhez azonban szükséges a szakma változásainak követése, a piaci folyamatokra való gyors reagálás, amely egyaránt érinti a gyártókat, a kereskedőket, de a villamosszerelési anyagokat felhasználó kivitelezőket is.

Az egymásnak sokszor ellentmondó, számos forrásból zúduló információk közötti eligazodás fontosabb, mint valaha. Az internetről érkező, könnyen elérhető, de bizonytalan tartalmú információk sokasága – érdekes módon –, éppen a nyomtatott sajtó relevanciáját növeli. Bízunk benne, hogy a novemberi cikkcsokrunk is hasznos tudással vértezi fel olvasóinkat!

Ízelítő a tartalomból:

  • Hárfás Zsolt: Németország energiapolitikai öröksége
  • Kruppa Attila: Néhány gondolat a villámvédelmi biztonsági távolságról III.
  • Lantos Tivadar: Drónok az átviteli hálózat szolgálatában
  • Lakatfogó multiméterek áttekintő táblázata
  • Németh Gábor: A lakatfogókról röviden 
  • Porempovics József: Redőnyvezérlős ötletek
  • Papp Tibor: Az elektromos áram okozta különös veszedelmek
  • Rátai Attila: MSZ EN 62305-3:2011 Norma szerinti villámvédelem. Építmények fizikai károsodása és életveszély II.

Beleolvasok →

Legyen Ön is a VL előfizetője!

4000 előfizető nem téved!

Egy nyomtatott kiadvány nem létezhet előfizetők nélkül, így a mi célunk is az, hogy minél több, a szakmáját szerető, a munkájára igényes villanyszerelőt, az épületvillamossági területen dolgozó szakembert tudhassunk az olvasóink között. Ha Ön is egy ilyen kolléga, akkor szavazzon nekünk bizalmat és a VL-re való előfizetéssel fejezze ki a szakma iránti elkötelezettségét. A VL előfizetési díja egy évre 6500 Ft, amit akár azonnal, bankkártyával is kiegyenlíthet. Ezért az összegért 10 lapszámot juttatunk el Önhöz, ami azt jelenti, hogy egy szám mindössze 650 Ft-ért kerül a postaládájába. Mit kapunk manapság ennyi pénzért? A napi munkavégzéshez elengedhetetlen szakmai ismereteket biztosan nem!

ÉRDEKEL →

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

ElőfizetésVillanyszerelők LapjaVL

Kapcsolódó