Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Átmeneti időszak került bevezetésre az új fogyasztásmérőhelyek kapcsán

2021. szeptember 10. | VL online |  4973 |

Átmeneti időszak került bevezetésre az új fogyasztásmérőhelyek kapcsán

A 2021. szeptember 1-vel indult új rendszerengedélyes fogyasztásmérőhelyekkel kapcsolatban átmeneti időszak került bevezetésre, amely alatt a régi és az új rendszerengedéllyel rendelkező fogyasztásmérőhelyek is felszerelhetők.

Az elosztói engedélyesekkel történt egyeztetés alapján az a döntés született, hogy a 2021. szeptember 1. és október 15. közötti időszakot átmeneti időszak kerül bevezetésre, vagyis a régi és az új rendszerengedéllyel rendelkező fogyasztásmérőhelyek is felszerelhetők, illetve ezen időszakon belül energiaigény is beadható a régi szekrényekkel.

A korábban kihirdetett határidők az alábbiak szerint módosulnak:

  1. A korábbi elvárások szerinti, de érvényes rendszerengedéllyel rendelkező direkt fogyasztásmérő-szekrényeket 2021. augusztus 31-ig 2021. október 15-ig beadott igénybejelentések esetén még lehet alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy egy október elejei igényt akár decemberben is be fogunk kapcsolni a korábbi szekrénnyel.
  2. A 2021. szeptember 1-től 2021. október 16-tól beadott igénybejelentések esetén, már csak az új rendszerengedéllyel rendelkező mérőhelyek kerülhetnek beépítésre.
  3. A 2021. augusztus 31-ig 2021. október 15-ig elkészült, elosztói engedélyessel egyeztetett és hozzájárulásával ellátott tervek alapján a régebbi, de érvényes rendszerengedéllyel rendelkező szekrények a terv érvényességéig beépíthetők.
  4. 2021 előtt kiadott rendszerengedélyek 2021. augusztus 31-én 2021. október 15-én visszavonásra kerülnek. Az MVM DÉMÁSZ ellátási területére érvényes egyedi direkt mérések kivételt képeznek ez alól.
 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

ÁramszolgáltatóFogyasztásmérő

Kapcsolódó

Új rendszerengedélyes fogyasztásmérőhelyek

Új rendszerengedélyes fogyasztásmérőhelyek

Bevezetési ütemterv és a változások ismertetése

Mérőhelyi beavatkozások

Mérőhelyi beavatkozások

Átalakítás, felújítás szempontjai