Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Kötelező a villamos biztonsági felülvizsgálat

lakáseladás és bérbeadás esetén  

2021. február 8. | VL online |  8157 |

Kötelező a villamos biztonsági felülvizsgálat

Mit szólnánk ahhoz, ha titokban beoltanának mindannyiónkat koronavírus ellen? A szer hatásos lenne és semmilyen mellékhatást nem okozna, csak annyi történne, hogy utólag szólnának róla. Furcsa helyzet lenne annyi bizonyos. Nos, valami hasonló történt a villamosság területén is.

Tavaly nyáron lépett érvénybe a 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet módosítása, amely megváltoztatta a rendelet tartalmát. A jogszabályváltozás lényege, hogy 2020. július 31-től villamos biztonsági felülvizsgálat elvégzése kötelező a lakóépületekben lévő lakások villamos berendezésén bérbeadáskor és tulajdonosváltáskor.

Ez alól csak azok a lakások kivételek, ahol az összes fogyasztó áram-védőkapcsolóval védett és a lakások villamos hálózatában nincsen 32 A-nál nagyobb leágazás. Sajnálatos módon ez a változás, sem a szakmai köröket, sem a széles nyilvánosságot nem érte el kellő mértékben – ezen próbálunk változtatni a január-februári számunkban olvasható cikkünkkel, amelyben ismertetjük módosítás részleteit és okait.

A VL 184. számának tartalma:

  • Lakáseladás és bérbeadás esetén kötelező a felülvizsgálat
  • Mérőhelyi beavatkozások: átalakítás, felújítás szempontjai
  • Az olcsó megújulók mítosza
  • Kábelrendszerek elhelyezése menekülési útvonalakon
  • Rugós, nyitható vezetékösszekötők (3 vezetékes, 2,5 mm2-es vezeték bekötésére alkalmas összekötők) áttekintő táblázat
  • MSZ HD 60364-4-42 – Kisfeszültségű villamos berendezések – Biztonság – Túláramvédelem
  • Relés ötletek és trükkök – Impulzusvariációk
  • Nyereményjáték eredményhirdetés
  • Megfelelés a MEKH rendeletnek nem hagyományos mérőeszközökkel

Legyen Ön is a VL előfizetője!

4000 előfizető nem téved!

Egy nyomtatott kiadvány nem létezhet előfizetők nélkül, így a mi célunk is az, hogy minél több, a szakmáját szerető, a munkájára igényes villanyszerelőt, az épületvillamossági területen dolgozó szakembert tudhassunk az olvasóink között. Ha Ön is egy ilyen kolléga, akkor szavazzon nekünk bizalmat és a VL-re való előfizetéssel fejezze ki a szakma iránti elkötelezettségét. A VL előfizetési díja egy évre 6500 Ft, amit akár azonnal, bankkártyával is kiegyenlíthet. Ezért az összegért 10 lapszámot juttatunk el Önhöz, ami azt jelenti, hogy egy szám mindössze 650 Ft-ért kerül a postaládájába. Mit kapunk manapság ennyi pénzért? A napi munkavégzéshez elengedhetetlen szakmai ismereteket biztosan nem!

Érdekel →

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

ElőfizetésFelülvizsgálatVillanyszerelőVillanyszerelők Lapja

Kapcsolódó