Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

A többletigények kielégítésének szempontjai

| |  915 |

A többletigények kielégítésének szempontjai

Amikor egy épület tetőterének beépítési igénye jelentkezik, vagy amikor az épületben üzlethelyiséget kívánnak kialakítani, akkor a felmerülő kérdések a legtöbb esetben természetesnek és érthetőnek tűnnek a lakók számára is, akik általában nem villamos szakemberek.

Ilyenkor a lakóközösség megvitatja, megszavazza, hogy támogatják-e a kezdeményezést, arra jogosult szakértőket bíznak meg, szakvéleményeket kérnek, tervezőhöz fordulnak stb. Az említettek ellenére több esetben tapasztalható, hogy a több felhasználási helyet tartalmazó épületekben – jellemzően, de nem kizárólagosan a társasházakban – az összekötő berendezések üzemeltetése nem felel meg a vonatkozó előírásoknak, követelményeknek. Ezért a szakembereknek – közöttük a regisztrált villanyszerelőknek is – „résen kell lenniük”. Ugyanis a „laikusok” segítő szándéka, empátiája, valamint a korlátokat jelentő előírások, követelmények ismeretének hiánya veszélyes helyzeteket teremthet. A szakemberként való közreműködés, a ráutaló magatartás, a pontatlanul adott válaszok, mind-mind „magukkal ránthatják” és „besározhatják” a szakembereket, amelyeknek egy esetleges tűzeset, vagy baleset bekövetkezése esetén jogkövetkezménye is lehet.

 A társasházakban jelentkező többletigények kielégítésével kapcsolatos vizsgálat, valamint a követelmények teljesítése sem egyszerű feladat. Sok múlik a szakemberek felkészültségén és felelős, jogkövető magatartásán. A szakszerű eljárást nem segítik a berögzött szokások és a „bezzeg annál lehetett” hivatkozások.

Mit tehát a helyes eljárás? Ezeket gyűjtüttük csokorba, lépésről-lépésre a VL decemebri számában olvaható cikkében, hogy a villanyszerelő szakmeberek megfelelő választ adhassanak a kényes szituációkban. 

A VL 183. számának tartalmából: 

Legyen Ön is a VL előfizetője!

4000 előfiető nem téved!

Egy nyomtatott kiadvány nem létezhet előfizetők nélkül, így a mi célunk is az, hogy minél több, a szakmáját szerető, a munkájára igényes villanyszerelőt, az épületvillamossági területen dolgozó szakembert tudhassunk az olvasóink között. Ha Ön is egy ilyen kolléga, akkor szavazzon nekünk bizalmat és a VL-re való előfizetéssel fejezze ki a szakma iránti elkötelezettségét. A VL előfizetési díja egy évre 6500 Ft, amit akár azonnal, bankkártyával is kiegyenlíthet. Ezért az összegért 10 lapszámot juttatunk el Önhöz, ami azt jelenti, hogy egy szám mindössze 650 Ft-ért kerül a postaládájába. Mit kapunk manapság ennyi pénzért? A napi munkavégzéshez elengedhetetlen szakmai ismereteket biztosan nem!

ÉRDEKEL

 

ElőfizetésVillanyszerelésVillanyszerelők Lapja

Kapcsolódó