Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Szabványok

Hőhatások elleni védelem 2.

MSZ HD 60364-4-42 – Kisfeszültségű villamos berendezések – Biztonság

2020/12. lapszám | Rátai Attila |  1190 |

Hőhatások elleni védelem 2.

A villamos berendezés teljes körű felülvizsgálatát jelenleg az MSZ HD 60364-6:2017 alapján végezhetjük. Ez magában foglalja az MSZ HD 60364 sorozat összes lapjának ismeretét és alkalmazását a felülvizsgálatoknál – cikksorozatunkban ezt ismertetjük. Igyekszünk kitérni olyan tudnivalókra, amelyekről eddig nem nagyon esett szó, az egyik ilyen az MSZ HD 60364-4-42 lapja, amely a hőhatások elleni védelemmel foglalkozik – a VL novemberi (2020/11.) számában kezdtük ennek meg a tárgyalását, amit most folytatunk.

Kiürítés feltételei vészhelyzetben

Az MSZ HD 60364 sorozat – ezen belül is az MSZ HD 60364-5-51- Külső hatások szerinti besorolás része – a külső hatások szerint sorolja be a helyiségeket, az ott telepítendő villamos szerkezetekkel kapcsolatos előírások meghatározása céljából. Magyarországon a szabvány ezen sajátossága nem nagyon ismert, ezért ismertetjük az ide vonatkozó besorolásokat. Fontos megjegyezni, hogy a hatóságok további intézkedéseket várhatnak el – például az OTSZ-ben előírva.

A cikk még 16 949 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Tűzvédelem