Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Szakmakörnyezet

Földre telepített fogyasztásmérőhelyek alkalmazhatósága

2020/11. lapszám | Benyák László |  2763 |

Földre telepített fogyasztásmérőhelyek alkalmazhatósága

Az új létesítésű családi házak hálózatra csatlakoztatásához az esetek jelentős részében földkábeles csatlakozást igényelnek az ügyfelek. A családi házak földkábellel történő hálózatra csatlakoztatásának követelményeit a VL 2020/5. számában részleteztük, de a nagyszámú érdeklődésre tekintettel, folytatjuk a témát gyakorlati szemmel.

Milyen kialakítású legyen a fogyasztásmérőhely?

A közterület felőli telekhatárban, vagy annak közelében, vagy az épülettől távolabb létesítendő fogyasztásmérőhely esetén javasolt a készgyártmányként forgalomba hozott, rendszerengedéllyel rendelkező típusmegoldások (pl. földbe ásható rendszerengedéllyel rendelkező fogyasztásmérőhely) alkalmazása.

A fém kereten kialakított fogyasztásmérőhely elfogadott, vagy nem elfogadott?

Amennyiben a tervező/kivitelező szögvas vagy zártszelvénykereten kívánja kialakítani a fogyasztásmérőhelyet, akkor – a vonatkozó előírások, követelmények figyelembevételével – ennek nincs akadálya. A műszaki tartalom tervezése, kivitelezése, üzembehelyezése során, javasolt figyelembe venni az alábbiakat is.

A cikk még 16 650 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

FogyasztásmérőFogyasztásmérőhelyMérőhely

Kapcsolódó