Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Szakmakörnyezet

Társasházakban jelentkező többletigények teljesítése

2020/12. lapszám | Benyák László |  3124 |

Társasházakban jelentkező többletigények teljesítése

Az ügyfél szeretné, ha a többletigényének kielégítése gyorsan, zökkenőmentesen és minél olcsóbban történne meg. Ugyanakkor a gyakorlatban tapasztalható kaotikus helyzetek, a vonatkozó előírások és követelmények, valamint a piaci verseny jelentős kihívás elé állítja a szakembereket. A társasházakban jelentkező többletigények kielégítésével kapcsolatos vizsgálat, valamint a követelmények teljesítése sem egyszerű feladat.

A társasházakban lévő összekötő berendezések felújítására vonatkozó előírásokat, követelményeket, a VL január-februári (2020/1-2.) számában részleteztük, most a gyakorlati szakembereket segítő szempontokat, mint javasolt eljárási szabályokat – egy gyakorlati példán keresztül – foglaljuk össze. Egy 1970-ben épült társasház 5. emeletén lévő lakás tulajdonosa, a meglévő 1×25 A csatlakozási áramerősség helyett 1×40 A-t szeretne. Ezért szakemberhez, regisztrált villanyszerelőhöz fordult.

Alaphelyzet

Az épület villamosenergia-ellátása 4×95 mm² keresztmetszetű földkábellel történik. Tulajdonjogi határ, a csatlakozási pont – a legtöbb esetben – a csatlakozó földkábel felhasználó felőli végpontja, amely jelen esetben az épület főbejáratánál, a külső falsíkba süllyesztett tokozott szekrénybe csatlakozik.

A cikk még 15 325 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 950 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1950 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1950 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9950 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

áramfogyasztásElosztóhálózatMérőhely

Kapcsolódó