Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Az NKM ügyfelei online is diktálhatják éves mérőállásukat

| |  811 |

Az NKM ügyfelei online is diktálhatják éves mérőállásukat

Már online is rögzíthetik éves mérőállásukat az NKM áram- és két földgázhálózati társaságának felhasználói. Az új, ügyfelei számára kényelmes és rugalmas megoldást biztosító online felületet az NKM a személyes leolvasás szüneteltetése miatt vezette be, hogy a személyes kontaktus kerülésével óvja ügyfelei és munkatársai egészségét.

Az éves elszámoláshoz szükséges mérőállás leolvasása a területileg illetékes elosztóhálózat feladata. Annak érdekében, hogy az elszámoló számlák ne kizárólag becslésen alapuljanak, a mérők hivatalos leolvasásának szüneteltetése miatt, az NKM új, online felületet alakított ki, amelyen keresztül ügyfelei kényelmesen rögzíthetik aktuális éves mérőállásukat.

Az újonnan kialakított felületen a fővárosi és néhány környező település ellátását biztosító NKM Földgázhálózati Kft., a Dél-Alföld villamosenergiaellátását biztosító NKM Áramhálózati Kft. és az Észak-Nyugat Magyarországon és a Dél-Alföldön működő NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt. felhasználói adhatják meg az éves mérőállásukat. Ezen a weboldalon kizárólag az éves mérőállás diktálására van lehetőség, a havi mérőállás rögzítését a továbbra is megszokott módon kell elvégezni. 
Az NKM elosztótársaságai arra kérik ügyfeleiket, hogy amennyiben most esedékes az éves leolvasásuk, a leolvasások szüneteltetése alatt rögzítsék mérőállásukat, így működjenek közre abban, hogy az éves elszámoláshoz minél pontosabb adat álljon rendelkezésre a valóságosan elfogyasztott energia mennyiségéről.

Az éves elszámoláshoz szükséges mérőállás fogadására kialakított weboldal címe:

https://www.nemzetikozmuvek.hu/evesleolvasas

Ezen a felületen mindhárom érintett elosztótársaság ügyfelei rögzíteni tudják a pontos mérőállásokat az „Éves mérőállás diktálása” menüpont alatt.

Az új weboldalon történő diktálás mellett az NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt. és az NKM Áramhálózati Kft ügyfelei számára további lehetőség, hogy a leolvasással megbízott társaság telefonos megkeresésekor diktáljanak.

Azon ügyfelek, akiknek – a diktálás híján -, becsült mérőállással készült számlájában elszámolt éves fogyasztása nagymértékben eltér a valós fogyasztástól, az ugyfelszolgalat@nkm.energy e-mail-címre küldött levélben kérhetnek pontosítást a mérőállásról készült fénykép csatolásával.

áramfogyasztásFogyasztásmérőNKM

Kapcsolódó