Villanyszerelők Lapja

Lezárult az elektromos autók vásárlásának támogatása, de itt folytatás!

| |  807 | |

Lezárult az elektromos autók vásárlásának támogatása, de itt folytatás!

2018. augusztus 31-én lezárult a népszerű, elektromos autó vásárlást támogató pályázati lehetőség, azonban októberben máris folytatódik - megújult formában.

A pályázat 2016-ban indult, és azóta több, mint ezer elektromos autó vásárlását segítette elő. Az alapból rendelkezésre álló 2 milliárd forintos keretet még 300 millió forinttal megtoldották, így még több e-autó vásárló részesedhetett a támogatásból.

Az “Elektromos gépkocsi beszerzésének támogatása (GZR-D-Ö-2016)” pályázattal maximum 1,5 millió forintos támogatást lehetett igénybe venni tisztán elektromos autó, vagy maximum 3,5 tonnás tehergépkocsi vásárlásakor.

Az ITM a jelentős érdeklődésre és az elektromobilitással kapcsolatos kormányzati célkitűzésekre tekintettel a program folytatásáról döntött. A pályázati lehetőség 2018 októberétől egyszerűsített feltételrendszerrel és tartalommal nyílik meg újra az igénylők előtt.

A részletekről hamarosan bővebb tájékoztatást találnak az érdeklődők a kormány honlapján (www.kormany.hu) és az e-Mobi Nonprofit Kft. weboldalán (www.e-mobi.hu) – olvasható a minisztérium közleményében.

Borítókép: www.autoblog.hu

E-mobilitásElektromos autó

Kapcsolódó