Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Veszélyes áram-védőkapcsolókra figyelmeztet a kormányhivatal

2024. március 21. | VL online |  3464 |

Veszélyes áram-védőkapcsolókra figyelmeztet a kormányhivatal

A Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozatának honlapjára, az e-villamosra került fel az a figyelmeztetés miszerint veszélyes áram-védőkapcsolók kerültek visszahívásra.

A nem élelmiszer jellegű veszélyes termékek európai uniós gyorsriasztási rendszerén (Safety Gate, korábban: RAPEX) keresztül a Budapest Főváros Kormányhivatala  – azon belül a Metrológiai és Műszaki Felügyeleti Főosztály, Piacfelügyeleti Osztály – az alábbi veszélyes termékekről kapott értesítést:

  • EBASEE márkájú, EBS9BLN típusú érintésvédelmi áram-védőkapcsoló (riasztási szám: A12/00478/24)
  • ACA ELEC márkájú, ABDT-32 típusú érintésvédelmi áram-védőkapcsoló (riasztási szám: A12/00479/24)

A riasztási dokumentum szerint a készülékek adott esetben áramütést okozhatnak, ezáltal visszahívásra kerültek a végfelhasználóktól – írja az e-villamos.

Képenyőfotó az EU sürgősségi riasztórendszerének Safety Gate oldaláról, ahol a két veszélyes áram-védőkapcsoló látható.

Mint az EU Safety Gate oldalán olvasható, termékek nem felelnek meg sem a kisfeszültségű irányelv követelményeinek, sem az EN 61009 európai szabványnak.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Áram-védőkapcsolóBalesetveszély

Kapcsolódó