Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Négyszeresére nő az elektromos töltők száma Bécsben

2019. január 8. | VL online |  1257 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Négyszeresére nő az elektromos töltők száma Bécsben

Bécsben 2018 végére 250-re emelkedett az elektromos autók nyilvános töltőállomásainak száma, ezeket az év folyamán több mint 30 ezer alkalommal vették igénybe - jelentette be a Wien Energie áramszolgáltató vállalat. A város 2020-ra ezerre kívánja bővíteni a hálózatba tartozó kutak számát.

A bécsi töltőállomások 385 ezer kilowattóra elektromos energiát használtak fel 2018 folyamán, ami 160 átlagos háztartás éves áramfogyasztásának felel meg - közölte a bécsi hálózat kiépítéséért és üzemeltetéséért felelős Wien Energie.

A város területén elhelyezett elektromos töltőállomásokat eltérő gyakorisággal vették igénybe az autósok. A használati szokásokról szerzett tapasztalatokat a hálózat további bővítésénél figyelembe fogják venni.

Bécs városa 2020-ra ezerre kívánja bővíteni a hálózatot. A meglévő 250 mellé az idén még 400 állomás épül. A tervek szerint a város területén sehol nem kell majd 400 méternél hosszabb utat megtenni a legközelebbi elektromos töltőállomásig.

A közterületen jelenleg működő 250 töltőállomás mellett még 670 állomás érhető el fizető parkolókban, parkolóházakban és szupermarketeknél. Ezeknek a korlátozottan elérhető töltőállomásoknak a használati és áramfogyasztási adatait a Wien Energie statisztikái nem tartalmazzák.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

e-töltőElektromos autó

Kapcsolódó