Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Miről ír a Villanyszerelők Lapja decemberi száma?

2017. december 5. | VL online |  2762 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Miről ír a Villanyszerelők Lapja decemberi száma?

A decemberi lapszámból ezúttal a világítástechnikai témájú anyagokat emelnénk ki, hiszen a téli hónapokban igyekszünk ezzel a területtel kicsit bővebben foglalkozni.

Az áttekintő táblázatban a hazai gyártók/forgalmazók adatszolgáltatása alapján adunk képet az 50 W névleges villamos teljesítményszintű, 50 W-os LED-fényvetők főbb paramétereiről. Az összehasonlított típusok színhőmérséklete a 4000–6500 K semleges fehér–hideg fehér tartományt fedi le. A táblázatban nem foglalkozunk a színes fényt, illetve a vezérelhető színű fényt produkáló dekoratív világítási célú termékekkel, de megtesszük ezt az egyik cikkünkben, amelyben a megvalósult magyarországi színes díszvilágításokat vesszük sorra. Amellett, hogy jelenleg sok helyütt ellenérzés kíséri a színes díszvilágítások megjelenését, joggal tehető fel a kérdés, hogy vajon ez a jövő útja?

Nincsen december nyereményjáték nélkül, így a hagyományainknak megfelelően ez év végén is játékra invitáljuk olvasóinkat. A karácsonyi totónkban a támogató partnereink által feltett kérdésekre kell feleletválasztós módon válaszolni, három lehetséges válaszból megjelölni a helyesnek gondolt megfejtést. A kérdésekre helyesen válaszolók között 870 000 forint értékben sorsolunk ki ajándékokat.

A decemberi lapszámunk olvasásához kellemes kikapcsolódást kíván a szerkesztőség!

ELŐFIZETEK

A tartalomból:

 • Deme László: A színes díszvilágításoké a jövő?
 • Kozma László: Kommunikáció az elektromos autó és a DC töltőállomás között
 • Rátai Attila: Navigálás a változó előírások tengerében – Napelemes rendszerek létesítése   
 • 50 W-os LED fényvetők áttekintő táblázata
 • Tóth László: Kis teljesítményű LED-fényvetők alkalmazhatósága
 • Fülöp Miklós: A lámpagyűjtögető
 • Porempovics József: Érdekes kapcsolások – A motoros kapuk vezérlése
 • Erdei Gábor, Lantos Tivadar: Alállomások digitalizálása
 • Szűcs Attila: CCTV: a terméktulajdonságok útvesztőjében – A kamera
 • Lantos Tivadar: Alumíniumelektrolit kondenzátor: van kapacitása a fejlődésre!
 • Karácsonyi nyereményjáték 870 000 forint értékben

A VL megvásárolható a nagyobb Relay és inmedio üzletekben, valamint a vidéki postahivatalokban, míg az előfizetőink postai úton kapják meg.

Ha még nem előfizetőnk, ide kattintva tudja jelezni előfizetési szándékát. 2017 januárja óta lehetőséget kínálunk, kedvezményes áron, csak elektronikus kiadványra való előfizetésre is! Válassza az Önnek legmegfelelőbb konstrukciót!

A borítóképen Horváth Róbert fotója látható, amely a VL 2017. decemberi számának „Ezt láttam” rovátban jelent meg az alábbi kommentárral: „A falfestmény egyértelmű mondanivalója: az áramlopás bűncselekmény!”

Lapmegjelenés: 2017. december 8.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

ÉpületvillamosságVillanyszerelésVillanyszerelők LapjaVL

Kapcsolódó