Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Biztonságos villanyszerelés, okos megoldásokkal

Budapestre ér az Infoshow!

2024. január 15. | VL online |  840 |

Biztonságos villanyszerelés, okos megoldásokkal

2024. február 7-én Budapesten folytatódik a villanyszerelőknek szóló Infoshow rendezvénysorozat, amelynek célja, hogy az épületek villamos berendezéseinek biztonságos üzemeltetése érdekében a tervező, kivitelező, üzemeltető és felülvizsgáló szakemberek munkáját naprakész információkkal segítse, egyrészt aktuális szabályozásról, másrészt a legújabb technikai, technológiai megoldásokról, valamint útmutatást adjon a minőségi munkavégzéshez.

Előadások és a hozzájuk kapcsolódó workshopok is az energiahatékonyság és a biztonságos szerelés, munkavégzés legújabb előírásit és azok lehetséges megoldásait mutatják be.

A napi programban újdonságként jelenik meg a kiemelt témához, a kisfeszültségen végzett feszültség alatti munkavégzéshez kapcsolódó pódiumbeszélgetés. Ebben szó lesz a KIF FAM hatékony és biztonságos végzésének aktualitásairól, a FAM új jogszabályi hátteréről és az ebből következő feladatokról. Téma lesz a KIF FAM képzés jelene és jövője, jelenlegi és várható képzési modulok, valamint a KIF FAM biztonságának javítása és a balesetek tanulságainak bemutatása.

Érdekel

A további előadásokban a résztvevők a következő témákról hallhatnak:

  • az energiahatékony mesterséges világítás kialakításáról, az ehhez alkalmazható vezérlési megoldásokról, megismerhetik az erre vonatkozó szabványelőírásokat,
  • a túlfeszültség-védelem kiállításának lakásokra és irodaépületekre vonatkozó előírásairól, különös tekintettel az alkalmazott készülékek helyes kiválasztásáról, gyakorlati példákon keresztül,
  • a robbanásveszélyes/Ex környezetben alkalmazható kábelösszekötő-dobozokra vonatkozó követelményekről és bemutatjuk a zóna2-22 környezetre kifejlesztett, magas IP-védettségű, APEX szabályoknak megfelelő, rugalmasan alkalmazható gyártmánycsaládot,
  • a szabványossági felülvizsgálatok során végzett hurokimpedancia-mérés során felmerülő kérdésekről, összehasonlítva más technológiákkal, a mérés helyes elvégzésének bemutatásával.
  • a kábelek és vezetékrendszerek tűzvédelmi szempontjairól, különös tekintettel a gyakorlatban kevéssé alkalmazott megoldásokról, a túláramvédelmen túl alkalmazható szabványos lehetőségekről, gyakorlati példákon keresztül,
  • az energiamenedzsment alkalmazásáról, a fenntarthatósági célok elérése érdekében. Az előírások ismertetését követően bemutatjuk a rendszer felépítését, a létesítés lépéseit akár új akár meglévő létesítmények esetén.

Az előadások közötti szünetekben az előadó cégek és további kiállítók standjain a bemutatott eszközök, technológiák megismerhetők, kipróbálhatók, sőt, a nap végén a kiállítók megválasztják a „nap szerelőjét” is.

A rendezvény regisztráció és díjköteles, amelynek összege 6500 Ft. A résztvevők a díj ellenében a nap folyamán a kávészünetben kávét/aprósüteményt/üdítőt, míg az ebédszünetben ebédet kapnak.

Időpont: 2024. február 7.
Helyszín: Lurdy Ház, 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.

Jelentkezés

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

InfoShowVillanyszerelés

Kapcsolódó