Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Hány előfizetője van a VL-nek?

2022. szeptember 20. | VL online |  348 |

Hány előfizetője van a VL-nek?

2022 szeptemberében megjelent a VL 200. lapszáma, amellyel a kiadvány betöltötte a 20. évét. Rövid összefoglalónkban bemutatjuk a Villanyszerelők Lapja eredményeit és az építőipari lapkiadás területén betöltött pozícióját.

Két évvel ezelőtt már készítettünk egy hasonló áttekintést, abban az írásunkban felelevenítettük a lap 2002-es alapításának szándékát, miszerint szakmai tudásbázist kívántunk biztosítani a médiapiacon korábban mellőzött, villanyszerelési profillal működő kivitelező vállalkozások számára. A törekvéseink helyességét az elmúlt 20 év tényadatai bizonyítják, hiszen a VL piacvezető szaklappá nőtt, nem csak az épületvillamosság, de az építőipari lapkiadás összességét tekintve is kimagasló eredményeket elérve.

Folyamatosan kong a vészharang a nyomtatott lapkiadás felett és valóban komoly múltú kiadványok tűntek el a médiapiacról, azonban a Villanyszerelők Lapjával kapcsolatban folyamatosan és jelentősen növekvő előfizetői létszámról tudunk beszámolni. A folyamat jól illusztrálja a hiteles, érthető, megbízható, a napi munkavégzést segítő szakmai tartalomra való igény létét és jelentőségét. A címben feltett kérdésre a válasz, a cikk írásának pillanatában: 4505.

A Villanyszerelők Lapja előfizetői számának változása 2017-2022 között.

Sok a négyezerötszáz előfizető? A legrégebbi amerikai üzleti magazin, a Forbes magyar nyelvű havilapja 8000 előfizetővel büszkélkedhet. Ha ehhez a számhoz viszonyítjuk a VL-re előfizető 4500 villanyszerelőt, villamosmérnököt, villamossági területen tevékenykedő vállalkozást, akkor érezhetjük ennek a számnak az igazi súlyát!

A nyomtatott lapkiadás mellett természetesen jelentős energiákat mozgósítunk az internet irányából érkező olvasók kiszolgálására is, így a VL az online térben is sikeres. 2017 óta új előfizetési konstrukciót is kínálunk azoknak, akik papír helyett már szívesebben olvasnak monitoron vagy tableten, nekik lehetőségük van a csak elektronikus kiadványra előfizetni, de a nyomtatott lapra előfizető olvasók is elérhetik PDF formátumban a lapszámainkat. A papír, illetve online előfizetőink aránya azonban továbbra is (90–10%-ban) a nyomtatott olvasók irányába billen, igazolva a papíralapú olvasás és kézbevehetőség élményének fontosságát és presztizsét.

A nyomtatott lapra előfizető olvasóink mellett az online felületeinken hírekkel, információkkal, szakmai tartalommal látjuk el azokat az érdeklődőket is, akik egy Google-keresés nyomán kerülnek kapcsolatba a villanyszerelés világával vagy a Facebook-on töltött idő alatt találkoznak velünk. Ahogy a nyomtatott lap, úgy a VL online teljesítménye sem vethető össze egyetlen hazai műszaki lapéval sem.

A két évvel ezelőtti cikkünkben is összevetettük a világ legjelentősebb villanyszereléssel és villamosiparral foglalkozó magazin honlapjának havi látogatói adatait a Villanyszerelők Lapjáéval, most is így tettünk. Érdekes tény, hogy 2020 óta a német elektro.net oldalt is megelőzte a VL havi látogatottsága.

1. POWER Magazine
Amerikai piacvezető szaklap
(print és online is működik)
Havi látogatás kb. 220 000/hó
2. Electrical Contractor Magazine
Amerikai villamossági szaklap
nyomtatott és online formában is elérhető.
Havi látogatás kb. 144 000/hó
3. Villanyszerelők Lapja
Magyarország piacvezető
épületvillamossági szaklapja.
Havi látogatás kb. 104 000/hó
4. Elektro.net
Német villamosipari szakportál.
Havi látogatás kb. 83 000/hó
5. Voltimum
Számos országban elérhető, több nyelven.
Az angol kiadás a leglátogatottabb,
a német is hasonló látogatottságú.
Az angol változat teljesítménye kb. 48 000/hó
6. POWERGRID International
Amerikai nyomtatott szakkiadvány
kétféle printverzóban.
Havi látogatás kb. 40 000/hó

Az összehasonlítást a similarweb.com PRO szolgáltatásával végeztük 2022 szeptember hónapban. A bemutatott és ábrázolt website-ok mellett számos villanyszereléssel foglalkozó európai kiadványt megvizsgáltunk (pl. a francia Électro Magazine, a spanyol Electrica, vagy a lengyel Rynek Elektryczny), de azok látogatottsága jelentősen kevesebb az itt szereplőktől.

Jól látható, hogy nemzetközileg is komoly az a látogatói szám, amelyet a Villanyszerelők Lapja havonta produkál. Azonban, ha a számok mögé tekintünk és elgondolkozunk a vizsgált országok lakosságának/szakembereinek a számával, illetve az amerikai, német vagy angol piac méretével, akkor joggal lehetünk büszkék a VL eredményeire.

Azonban egy pillanatig sem ülünk a babérjainkon, hiszen folyamatos megújulással, új platformok bevonásával (pl. videógyártás), illetve a nyomtatott és a digitális tartalomfogyasztás átjárhatóságának fejlesztésével (pl. a pdf-ekben kattinthatók a linkek és a hirdetések), rendezvények szervezésével további lehetőségeket kínálunk a partnereinknek és az olvasóknak egyaránt.

Köszönjük az elmúlt 20 évet minden olvasónknak és partnerünknek, tartsanak velünk a jövőben is!

ElőfizetéS →

    Médiakapcsolat→

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

VillanyszerelésVillanyszerelők Lapja

Kapcsolódó