Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Szerződésminta lakásfelújítási munkák vállalásához

2021. január 26. | VL online |  17 652 |

Szerződésminta lakásfelújítási munkák vállalásához

Érvényes vállalkozói szerződés nélkül nem igényelhető a gyermekes családok lakásfelújítási támogatása. Kiadónk építőiparban jártas jogászaival karöltve készítettünk egy olyan szerződésmintát, amely minden vállalkozónak segíthet, hogy a tudásunk szerinti legjobb szövegezésű, a vonatkozó kormányrendeletnek mindenben megfelelő kontraktust írja alá. Szerződésmintánk – a hozzá tartozó melléklettel kiegészítve – szabadon letölthető és felhasználható!

A GKI Gazdaságkutató Zrt. arra számít, hogy az idei a lakásfelújítások éve lesz, és akár 150 ezer otthon rekonstrukciójába is belevághatnak a tulajdonosok. Szükség is van ilyen típusú beruházásokra, mert a hazai ingatlanállomány meglehetősen rossz általános műszaki állapotban van. Épületvillamossági szaklap lévén, mi legtöbbször az elavult elektromos hálózat felújításának szükségességére hívjuk fel a figyelmet, hiszen rengeteg elöregedett, sokszor veszélyes rendszer van napi használatban az otthonainkban.

A felújítási piac felfutásában jelentős szerepe lehet az otthonfelújítási támogatásának, amelyet idén januártól lehet igényelni. A lehetőséggel a legalább egy gyermeket nevelő (vagy épp első gyermeküket váró) családok élhetnek. A támogatás összege a teljes költségvetés fele, de legfeljebb 3 millió forint lehet. A jogosultságnak egyebek mellett feltétele, hogy az anyagköltségről végig gyűjteni kell a számlákat, és érvényes vállalkozási szerződést is kötni kell a kivitelezésre.

Egy jó szerződés, túl azon, hogy megfelel a törvényi előírásoknak formai szempontból, tartalmában mindkét fél számára biztosítékot jelent. A szerződés elemeinek egyes részei a megbízónak jelentenek garanciát, más passzusai a kivitelezőnek. Az államkincstar.gov.hu oldalon elérhető egy olyan szerződésminta, amelyet kifejezetten a lakásfelújítási támogatást szem előtt tartva készítettek el. Kiadónk jogászai ezt alapul véve megszövegeztek egy javított verziót, amelynek általános jellegű kiegészítései reményeink szerint növelték a szerződéstervezet szakmai színvonalát.

Az általunk készített, melléklettel ellátott szerződésminta itt szabadon letölthető és felhasználható:

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉSMINTA →

 

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

ÉpítőiparVillanyszerelés

Kapcsolódó