Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

2021-ben is lesz LED konferencia

| |  673 |

2021-ben is lesz LED konferencia

A LED konferencia a Világítástechnikai Társaság legnagyobb, évente megrendezett szakmai fóruma, amelyet tavaly februárban még 270 résztvevővel tartottak meg az Óbudai Egyetemen. Az idén – a világjárvány miatt – nincs lehetőség a személyes találkozóra, de a szakmai élet nem állhat le, ezért a szervezők alkalmazkodnak a rendkívüli helyzethez és webináriumok formájában, online rendezik meg a XII. LED konferenciát.

2021. február 16. és március 16. között minden kedden délután 2 és 4 óra között lesznek az online előadások. Az előadók élőben fognak bejelentkezni és az előadások után a személyes részvétellel megrendezett konferenciákhoz hasonlóan moderátor segít abban, hogy párbeszéd alakuljon ki az előadó és a hallgatóság között.

A konferencia öt témakört fog át, így ennek megfelelően az egy témakörbe eső előadásokat egy napra szervezik.

  1. Új eredmények a világítástechnikában
  2. Belső téri világítás
  3. Sport-, stúdióvilágítás, díszvilágítás, múzeumok világítása
  4. Új világítástechnikai irányzatok (UV-fényforrások, növényvilágítás)
  5. Intelligens világítás

A VVT fontos feladatának érzi, hogy a VTT tagsága és az érdeklődők első kézből értesüljenek a világítástechnika legújabb eredményeiről, műszaki újdonságairól. Kiemelt szerepet kap a LED konferencián a belső téri világítás, hiszen ez az egyetlen, VTT által szervezett bemutatkozási lehetőség belső téri tervezők és kivitelezők számára. A büszkén vállalható, kiváló szakmai munkák mellett teret adnak a javító szándékú kritikának is. Két előadás is foglalkozik majd az üzemeltetés tapasztalataival, amelyek rámutatnak a termék- és rendszertervezés buktatóira.

Az intelligens világítás kiemelt szerepet kap a konferencián. Az előadások mellett egy kerekasztal-beszélgetés is tervben van a smart lighting értéklánc szereplőivel. A terméktervezés, rendszerfejlesztés, kivitelezés és üzemeltetés vezető szakembereit kérték fel a kerekasztal-beszélgetésre, amelyen a következő kérdésekre keresik a válaszokat:

  • Melyek azok a műszaki újdonságok, technológiák, amelyek meghatározzák az intelligens világítás fejlesztésének irányát?
  • Hogyan ismertethetők meg és fogadtathatók el az új technológiák a lakossággal?
    A szakemberképzés hogyan tud lépést tartani a gyorsan változó igényekkel?

Az előadások a hallgatóság számára ingyenesek, de regisztrációhoz kötött. A konferencia programja folyamatosan frissítésre kerül a VTT honlapján. Hamarosan elérhetővé válik a regisztrációs felület, ahol az érdeklődők megjelölhetik, melyik nap programján kívánnak részt venni és ezután kapják meg a csatlakozáshoz szükséges információkat.

EseményekLED

Kapcsolódó