Villanyszerelők Lapja

Egy hónap alatt készült el a vízen úszó óriási naperőmű

| |  1234 | |

Egy hónap alatt készült el a vízen úszó óriási naperőmű

Vízfelszínen lebegő napelemes erőmű kezdte meg a működését egy németországi bányató felszínén. Az építés kevesebb, mint egy hónapba telt, ám nagyobb, mint a legtöbb magyarországi naperőmű.

A közelmúltban a németországi Rechenben átadták át a vízfleszínen lebegő napelemes rendszert. Az úszó napelemes technológia egyik legjelentősebb technológiai innovátorként ismert fejlesztő, a Ciel&Terre egy 750 kilowatt (kW) teljesítményű egységet telepített. A több mint 2300 napelempanellel évente várhatóan 736 MWh áramot fognak tudni termelni. A recheni erőmű termését az Ossola GmbH bányászati ​​társaság fogja felhasználni.

Bár a kivitelezés februárban vette kezdetét, valójában csak 3-4 hétig tartott a panelek összekapcsolása – a legtöbbet a hálózati csatlakozásra kellett várniuk. Az erőművet egyetlen speciális rögzítőkábellel (parabolikus kikötővezeték-rendszerrel) pozícionálták a bányatóban.

Az úszó napelemes erőműveknek a leggyakrabban nem a mérete a legfontosabb, hanem az adott megrendelő földrajzi, műszaki, technológiai stb. adottságainak optimális kihasználása.

NapelemNaperőmű

Kapcsolódó