Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Dokumentálás érintésvédelmi felülvizsgálók számára

2019. szeptember 20. | VL online |  4294 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Dokumentálás érintésvédelmi felülvizsgálók számára

A magyarországi szakemberek dolgát számos tényező nehezíti: egyrészt a dokumentálásra vonatkozó előírások elmúlt években történt változása, másrészt a vonatkozó szabványok beszerzésének jelentős költsége, harmadrészt az egyszer már megszerzett tudás megkopása.

Hazánkban jogszabályok írják elő a dokumentálás módját, sűrűségét. Több jogszabály paragrafusaiban kell eligazodni a megfelelő munkavégzés érdekében… De kinek van kedve és ideje jogászkodni?!

Oktatónk, Rátai Attila vállalta ezt a feladatot, és képzésünkön minden fontos – a dokumentálással kapcsolatos – információt rendszerezve és közérthetően az érdeklődő kollégák elé tár. Így a tanfolyam elvégzését követően minden résztvevő képes lesz minden szempontból megfelelő dokumentációt készíteni, miközben felelevenítjük az érintésvédelmi módokat és azt is, hogyan kell azokat minősíteni.

Az MSZ HD 60364-6-2017, az MSZ HD 60364-6:2007-et váltotta. Ma egy érintésvédelmi-és tűzvédelmi felülvizsgálónak nélkülözhetetlen ezen szabvány pontos ismertetése. Az a célunk, hogy a lehető legjobban kielemezzük ezt a fontos irományt.

  • A szabvány részletes ismertetése.
  • Milyen változások a 2007-es laphoz képest?
  • Hogyan illeszkedik a szabvány a magyar jogrendszerbe?
  • Hogyan válthatja ki az érintésvédelmi iratot?
  • Példák a helyes kitöltésre.
  • Lehetséges buktatók elkerülése.

Oktató: Rátai Attila villamosmérnök, műszaki felügyelő, a VL szaklap állandó szerzője, a Navigálás a változó előírások tengerében cikksorozat írója.

A képzés időpontja: 2019. október 10., 8-tól 17 óráig.
Helyszín: a Merkapt Zrt. oktatóterme, 1106 Budapest, Maglódi út 14/b

A képzés díjából a Villanyszerelők Lapja előfizetőknek 10% kedvezmény jár.

További részletek és jelentkezés

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

DokumentálásJogszabályokKépzésMSZ HD 60364

Kapcsolódó