Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Szemrevételezés és ellenőrzés: EPH és elosztók

Navigálás a változó előírások tengerében 48.

2017. április 11. | Rátai Attila |  9970 |

Szemrevételezés és ellenőrzés: EPH és elosztók

A matrózcsapat két részre oszlott, hiszen két apróbb felfedezendő sziget is feltűnt a láthatáron. Elmondhatjuk, hogy mindkettő igen értékes kincseket rejtett. Miről is lesz szó? Elkezdjük az MSZ HD 60364-6:2007 szemrevételezéses ellenőrzéseit megismerni – e havi cikkünkben két témát is érintünk. Mindenekelőtt azonban nézzük, mi is a szemrevételezés célja a szabvány szerint.

A szabvány a következőképpen foglalja össze a szemrevételezés értékelését: A rögzített villamos berendezés szerkezetei szemrevételezése alapján a) megfelelnek a vonatkozó termékszabvány biztonsági követelményeinek (jelölések, tanúsítványok és gyártói információk alapján), b) az MSZ HD 60364 szabványsorozat és a gyártó előírásai szerinti a kiválasztásuk és a szerelésük és c) nincsen olyan látható sérülésük, amely csökkentené a biztonságot.

Láthatjuk, hogy a gyártói tanúsítványok, jelölések ellenőrzése nélkülözhetetlen a megfelelt minősítéshez. Ennek fontosságát bemutatjuk az elosztóberendezések dokumentációjának ismertetésével. De mindenekelőtt bemutatjuk, hogy mit kér a szabvány az EPH szemrevételezéses vizsgálatánál. Úgy gondolom, hogy nem árt pontosítani az eddigi ismereteinket.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, . Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

CE jelDokumentálásEPHÉpületvillamosságMSZ HD 60364Szabványok

Kapcsolódó