Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Szabványok

Szemrevételezés és ellenőrzés: EPH és elosztók

Navigálás a változó előírások tengerében 48.

2017/4. lapszám | Rátai Attila |  11 900 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Szemrevételezés és ellenőrzés: EPH és elosztók

A matrózcsapat két részre oszlott, hiszen két apróbb felfedezendő sziget is feltűnt a láthatáron. Elmondhatjuk, hogy mindkettő igen értékes kincseket rejtett. Miről is lesz szó? Elkezdjük az MSZ HD 60364-6:2007 szemrevételezéses ellenőrzéseit megismerni – e havi cikkünkben két témát is érintünk. Mindenekelőtt azonban nézzük, mi is a szemrevételezés célja a szabvány szerint.

A szabvány a következőképpen foglalja össze a szemrevételezés értékelését: A rögzített villamos berendezés szerkezetei szemrevételezése alapján a) megfelelnek a vonatkozó termékszabvány biztonsági követelményeinek (jelölések, tanúsítványok és gyártói információk alapján), b) az MSZ HD 60364 szabványsorozat és a gyártó előírásai szerinti a kiválasztásuk és a szerelésük és c) nincsen olyan látható sérülésük, amely csökkentené a biztonságot.

Láthatjuk, hogy a gyártói tanúsítványok, jelölések ellenőrzése nélkülözhetetlen a megfelelt minősítéshez. Ennek fontosságát bemutatjuk az elosztóberendezések dokumentációjának ismertetésével. De mindenekelőtt bemutatjuk, hogy mit kér a szabvány az EPH szemrevételezéses vizsgálatánál. Úgy gondolom, hogy nem árt pontosítani az eddigi ismereteinket.

A cikk még 24 270 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 450 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

450 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, megvásárolhatja és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1400 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1400 Ft-ért online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 7990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

CE jelDokumentálásEPHÉpületvillamosságMSZ HD 60364Szabványok

Kapcsolódó