Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Megjelent a Villanyszerelők Lapja októberi száma

2017. október 11. | VL online |  4070 |

Az alábbi tartalom archív, 7 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Megjelent a Villanyszerelők Lapja októberi száma

Alig ért végett a nyár, máris megpezsdült a szakma. Az elmúlt időszakban több olyan jogszabályváltozás is volt, amely közvetlenül érint minket, villanyszerelőket.

Október 9-én jelent meg a Villanyszerelők Lapja 2017/10-es lapszáma

Első lépésként a kormány 2017. július 1-től a családok, valamint a kis- és közepes vállalkozások terheinek mérséklése érdekében – bizonyos korlátozások mellett – ingyenessé tette a közműcsatlakozásokat. Ezt követően szeptember elsejével módosult a villamos energiáról szóló törvény is, amely szerint az igénybejelentő a villanyhálózati csatlakozást saját beruházásban is megvalósíthatja, és a kivitelezőt „központi” nyilvántartásból választhatja ki, ezzel együtt a villanyszerelői regisztráció is megkezdődött. A nyilvántartásba vétel kérelmezése minden olyan villanyszerelő vállalkozás számára ajánlott, amely megfelel a jogszabályi feltételeknek és tevékenységi körét bővíteni szeretné. Hogy az új intézkedéseknek milyen hatása lesz a szakmára az minden érintett számára kérdéses, talán az ősz folyamán néhány választ is megfogalmazhatunk…

Tartalom:

  • Rátai Attila: Ingyenes közműcsatlakozás és új villanyszerelői adatbázis
  • Tóth László: LED-es világítástechnikai termékek törvényi és szabványossági megfelelősége
  • Márki-Zay Péter: Okos megoldások a villanyszerelésben
  • Várföldi Róbert: Programozható szobatermosztátokról a gyakorlatban        
  • Porempovics József: Érdekes kapcsolások – Folyadékszint-szabályozás vészszinttel
  • Szűcs Attila: A CCTV: a terméktulajdonságok útvesztőjében
  • Kozma László: Elektromosautó-töltőállomás – fizetés a töltés után
  • Dobai Gábor: A villanyvilágítás születése
  • Programozható, digitális szobatermosztátok áttekintő táblázata

A VL megvásárolható a nagyobb Relay és inmedio üzletekben, valamint a vidéki postahivatalokban, míg az előfizetőink postai úton kapják meg.

Ha még nem előfizetőnk, ide kattintva tudja jelezni előfizetési szándékát. 2017 januárja óta lehetőséget kínálunk, kedvezményes áron, csak elektronikus kiadványra való előfizetésre is! Válassza az Önnek legmegfelelőbb konstrukciót!

A borítóképen Magyar István fotója látható, amely a VL 2017. októberi számának „Ezt láttam” rovátban jelent meg az alábbi kommentárral: "Védőcső darabok rejtik a csavart kötéseket".

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Villanyszerelők LapjaVL

Kapcsolódó