Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

A megjelenések éves ütemezése a Médiaajánlat oldalon található.

Villanyszerelők Lapja 2008. július-augusztus

Svédország

netadmin |  7509
1 5 (1)

Hogyan készítsünk saját honlapot?

Szilágyi László |  4031

Számítástechnikai rovatunk aktuális számában elsősorban azoknak a villanyszereléssel foglalkozó szakembereknek kívánunk segítséget nyújtani, akik még nem rendelkeznek saját honlappal, de arra törekednek, hogy az Internet által még több ügyfelet tudjanak megszólítani.

Egy férfi, két eset

netadmin |  7939
1

Biztonsági és irányfényvilágítás az új OTSZ fényében III.

Biztonsági és irányfényvilágítás az új OTSZ fényében III.

Biztonsági jelek

Kiss Levente Wagner Károly |  5485
1 4 (1)

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat biztonsági világításra vonatkozó előírásai közül érdemes megemlíteni a biztonsági jeleket. Részben azért, mert ezek elhelyezésénél különösen figyelni kell a láthatóságra, észlelhetőségre, részben pedig azért, mert megjelent a jogalkotó álláspontja a jelzések elhelyezésével kapcsolatosan.

A forgókaros beléptetőkről

netadmin |  3779

Kioldókról és relékről

netadmin |  19 664
2 5 (1)

Fűtés, hűtés, légkezelés vezérlése KNX/EIB rendszerrel

Balogh Zoltán |  5234
1

Több tanulmány is bizonyította, hogy az épületek működési energiaköltségének legnagyobb részét a fűtési/hűtési rendszerek fogyasztása teszi ki. Pontosabban az épületek megfelelő hőmérsékletének tartására felhasznált energia költsége az összes kiadás akár több mint 70%-a is lehet. Ez egy átlagos háztartásra vetítve azt jelenti, hogy minden 100 Ft költségből 70 Ft-ot költünk az épület fűtésére és hűtésére, míg a fennmaradó 30% fedezi a TV-készüléktől a kert világításig a többi fogyasztó üzemköltségeit. Ebből egyenesen következik, hogy ha sikerül a fűtés, a hűtés, a légkezelés megfelelő vezérlésével az energiafelhasználást csökkenteni, akkor az jelentős épület-üzemeltetési költségcsökkentést is eredményezhet.

A Tiszalöki Vízerőmű felújítása

netadmin |  4717
1 4 (1)