Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Újdonságok, hírek, továbbképzések

2008. július 8. | netadmin |  2606 | |

Az alábbi tartalom archív, 12 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Laposabb, de okosabb… Saia-Burgess Controls PCD2 vezérlősorozatának új tagja, megújult formában, és nagyobb „tudással” került forgalomba. Az új vezérlőegység az elődjének modularitását megőrizve már 1024 be-, kimenetet képes kezelni. Memóriá...

Laposabb, de okosabb…
Saia-Burgess Controls PCD2 vezérlősorozatának új tagja, megújult formában, és nagyobb „tudással” került forgalomba. Az új vezérlőegység az elődjének modularitását megőrizve már 1024 be-, kimenetet képes kezelni. Memóriája nagymértékben bővíthető, amelyre az Internetes használhatósága miatt szüksége lehet. Négy beépített és hat opcionálisan csatlakoztatható adatátviteli csatornával rendelkezik, az Ethernet felület lehetővé teszi az IT hálózatokhoz csatlakoztatását. Beépített Web szerver funkciója révén lehetővé válik a hozzáférés és a megjelenítés Internet-böngészővel. Ipari és épületautomatikai rendszerekhez használható.
V50 Combi Controller kombinált túlfeszültség-levezető
Az OBO bővítette kombinált (1.+2.) típusú túlfeszültség-levezetőinek kínálatát. Az új V50-B+C levezető a kedvelt és széles körben alkalmazott V 25-ös széria továbbfejlesztett változata. Lényeges jellemzője, hogy pólusonként 12,5 kA (10/350 ms) villámáram levezetésére képes, ezáltal az MSZ EN 62305-4 szerinti III. és IV. védelmi szintre méretezett létesítmények villámvédelmi potenciálkiegyenlítésére – 3-fázisú betáplálás esetén – kompromisszumok nélkül alkalmazható. A levezető kompatibilis a V 25 és V20 sorozat aljzataival.
Továbbá, a 3+1 kapcsolású (4-pólusú) MB50 aljzat, amely TN-, IT- és TT-hálózatokhoz egyaránt alkalmazható, az OBO intelligens MultiBase-sorozatát teszi teljessé. Az aljzatba integrált NPE-szikraköz akár 50 kA (10/350) áramerősségű villámáramot is képes levezetni, eleget téve a V 50-B+C levezetők által megnövelt követelményeknek. A környezetéből kiemelkedő kék-narancs színű termék további jellemzői - az elfordítható felső rész és az integrált távjelzés (opció) - az OBO-nál már magától értetődők.
„Állítsuk meg együtt a klímaváltozást!”
Új, energiatakarékos Osram fényforrások kerülnek bevezetésre a következő hónapokban. Gyakran felmerül a kérdés: kompakt fénycső, LED? A választásra megoldást kínál az Osram új fejlesztésű fényforrása, mely az energiatakarékos kompakt fényforrások és a LED fényforrások kínálta előnyöket egyesíti egyetlen fényforrásban.
A fényforrás neve: Duled. A fényforrás a 8 W vagy 12 W kompakt fénycső erejével biztosítja a mindennapi világítást, de éjszaka sem hagy cserben minket. Lekapcsolás után egy gyors (max. 3mp) újrakapcsolással működésbe lép a beépített 0,3 W-os LED-fényforrás, amely utat mutat az éjszakai sötétségben.
A fényforrás októbertől 12 és 21 W-os gömb, valamint 15 és 21 W-os csavart kompakt kivitelben is kapható.

Új tokozott mágneskapcsoló

Új, tokozott mágneskapcsoló-sorozatot dolgozott ki a Ganz KK Kft., elsősorban áramszolgáltatói igényekre, de a termék más területeken is előnyösen alkalmazható.

A DLMe-K… típusjelű készülékcsalád öt tagból áll. A berendezéseket 4-15 kW kapcsolható teljesítmény-tartomány, 16-45 A termikus áramtartomány, valamint IP42 védettségi fokozat, távműködtetés, két helyen  való zárópecsételhetőség, kis méret (118x158x140 mm) és esztétikus megjelenés jellemzi.

Philips Tornado High Lumen – kevertfényű és higanylámpák energiahatékony alternatívája
A Philips 1981-es első energiatakarékos lámpa bemutatása után most egy teljesen új alkalmazási területre szánt nagyteljesítményű kompakt fénycsővel jelentkezik – a Tornado High Lumen lámpát kifejezetten a kevésbé energiahatékony és környezetbarát kevertfényű (ML) illetve a higanylámpa kiváltására fejlesztették ki. Az E27 csavarmenetes fényforrás egy az egyben helyettesíti a korábbi technológiákat, ezzel akár 70% energia-megtakarítást biztosítva. A 45W, 65W és E40-es fejú 80W-os típusok mind meleg, mind hideg fehér változatban elérhetők. A 3000 lm (45W), 4400 lm (65W) és 5600 lm (80W) fényerő valóban alternatívája a kevertfényű lámpáknak, míg a 80 feletti színvisszaadás elsősorban a higanylámpákkal szemben lehet előny olyan alkalmazásoknál, ahol a színek hű visszaadása fontos szempont. További előnyei a terméknek a megbízható 10.000 órás élettartam, mely a beépített, szabadalmaztatott hő-pumpának és speciális hőelvezető habnak köszönhető, melyek növelik az érzékeny elektronika élettartamát, valamit az alkalmazott amalgám-technológia, mely stabil fényerőt garantál hűvös hőmérsékletek mellett is (pl. kültérben). A Tornado High Lumen lámpa elsődleges felhasználási területei beltérben az ipari illetve üzletvilágítás (főleg csarnokvilágító lámpatestekben), illetve kültérben park- és sétányvilágítás.
Szabályozható kompakt a Sylvaniatól
A Mini-Lynx Dimmable egy fokozatmentesen dimmelhető fényforrás. Bármely, az általános használatban alkalmazott kapcsolóval működtethető. Bekapcsolásnál a fényforrás először lassan le-, majd felszabályozódik. A kívánt fényerő elérésekor rövid ki-, bekapcsolással a ciklus megállítható. Ezt követően a fényforrás a beállított fényerőt a kikapcsolásig megtartja. A különböző hangulatok és hatások eléréséhez 100%-ról egészen 3%-ig leszabályozható a fényerő. Az innovatív 20 W-os lámpa energiahatékonyság szempontjából az „A” osztályba tartozik, a normál izzólámpával összehasonlítva 16-szor hosszabb az élettartama (~16 000 óra). Higanytartalma rendkívül kicsi,  ≤ 3 mg.
Ez év közepétől szintén elérhető az azonnal begyújtó, ún. Fast-Start kompakt fénycső, már miniatűr, T2 kivitelben is. Felkapcsoláskor nem késlekedik és teljes fényáramát is nagyon rövid idő alatt éri el. Ez is alacsony higanytartalommal, a már megszokott kiviteleken kívül három további formát kínál az olyan felhasználóknak, akik energiatakarékos megoldást keresnek, de ragaszkodnak a hagyományos izzólámpák körte vagy gyertya formájához.
Soluflex álpadlórendszer a Legrandtól
Napjainkban a flexibilitás és a modern megoldások a gyors és hatékony munkavégzés alapfeltételeinek számítanak. A Legrand által forgalmazott Soluflex álpadló mindezekre a kihívásokra megoldást nyújt. Az intelligens és rugalmas rendszer magában foglalja a telekommunikációhoz, az adattovábbításhoz és a villamossághoz szükséges csatlakozási pontokat. A Soluflexnél a villanyszerelés és az álpadló lerakása egy időben történik, így értékes órákat takaríthatunk meg. A rendszer 60, 90 és 120 mm-es standard magasságai mellett a legalacsonyabb, 37 mm-es típust speciálisan a régi épületek felújítására fejlesztették ki. Az alacsony magasságnak köszönhetően a Soluflex alatt nem futnak kábeltálcák, így amellett, hogy a kábelek útvonala kötetlen, végtelen kábelkapacitással is rendelkezik. A csatlakozási pontok helyeinek kijelölését és a kábelezést elegendő a munka legvégső stádiumában elvégezni, sőt bármikor könnyedén változtathatunk rajta a későbbiekben is. A számos előszerelt padlódoboznak, csatlakozóegységnek és perforált elemnek köszönhetően a szereléshez nincs szükség speciális eszközre vagy szaktudásra. Mindezek mellett tökéletes tűzbiztonság és kimagasló akusztikai tulajdonságok jellemzik a rendszert. További információért hívja ingyenesen a Legrand Szakmai Vevőszolgálat zöldszámát!
Hilti ünnepség
40. magyarországi évfordulója alkalmából a Hilti Hungária Kft. meghirdette a legidősebb, működő fúrógépek versenyét. Minden gépet - bárhol gyártják a világon -1965 óta azonosítóval látják el, s ezt egy gyártási adatbázisban és az értékesítés során is rögzítik.. Egy kis utánajárással kinyomozható volt, hogy a beérkezett szerszámokat pontosan mikor gyártották. A versenyt a Hungaromont Kft. nyerte az 1969 április 16-án gyártott Torna 765-ös fúrójával, kevéssel lemaradva lett  második a Russtech Kft. Torna 765-e, mely 1969. november 14-én készült, a harmadik pedig a Schneider Kft. TE 60-as gyártmánya lett, mely 1972-ben került ki a gyárból. A három legidősebb fúrógép tulajdonosát sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepségen a köszöntötték a Hilti Kft. munkatársai, s a  legújabb fejlesztésű      kéziszerszámokkal ajándékozták meg a nyerteseket.
Siemens Delta villanykapcsoló újdonságok
Az Siemens Elektroinstalláció Technológia üzletága bővítette a Delta kapcsoló termékcsalád kínálatát több új termékkel: füstérzékelő, falba építhető rádió, új keretek a Delta miro és új felület a Delta style termékcsaládokban.
A Delta reflex SD9L füstérzékelő lakossági használatra alkalmas. Fény- és hangjelzéssel gyorsan jelzi, ha tűz keletkezik. A 85 db erősségű hangjelzés az alvó embereket is felébreszti. A berendezés használta során a működőképesség teszt gombbal ellenőrizhető. Az alkalmazott lítium elem élettartama több mint hét év.
Az új Delta miro falba szerelhető rádió helytakarékos megoldást kínál. Függőlegesen és vízszintesen is szerelhető két hagyományos villanyszerelési süllyesztődobozba. Az RDS információk (pl. rádióállomás neve) és az idő egy megvilágított LCD-kijelzőn olvashatók.


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem