Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában

2024. február 6. | VL online |  353 |

Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) közreműködésével készítette el a tájékoztató kiadványát, amely részletes ismertetést ad azokról a tudnivalókról, amelyeket a vállalkozóknak németországi és ausztriai tevékenységük végzése során mindenképpen figyelembe kell venniük.

Magyarország Európai Uniós tagsága óta a hazai vállalkozások életében számos új jogszabály és piaci körülmény vált fontossá, melyek ismerete nélkül nem lehet sikeresen vállalkozni ezekben az országokban. A határon átnyúló építőipari szolgáltatásokra vonatkozó korlátozások több éve megszűntek már, lehetővé vált a munkaerő-kölcsönzés is, valamint a magyar munkavállalók is korlátozások nélkül vállalhatnak munkát németországi és ausztriai székhelyű munkáltatóknál.

A naprakész információkat tartalmazó kiadvány hasznos segítséget nyújt mindazoknak, akik már évek óta jelen vannak a német és az osztrák piacon, mind pedig azon vállalkozások részére, amelyek ezután kívánnak aktív piaci szereplőkké válni. A kiadvány összefoglaló információkat ad a németországi és ausztriai foglalkoztatási és vállalkozási előírásokról, valamint az egyéni vállalkozók lehetőségeiről és a munkaerő-kölcsönzés feltételeiről. 

A Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában – 2024 című tájékoztató anyag ide kattintva letölhető.

Forrás: ÉVOSZ

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Építőipar

Kapcsolódó