Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

ÁVK vagy FI relé, netán RCD?

Új pólók a VL shopban!

2023. június 20. | VL online |  4140 |

ÁVK vagy FI relé, netán RCD?

Az újságkészítés során gyakran találkozunk a magyar nyelv rétegezettségével, amelyet a szakkifejezések csak tovább bonyolítanak. Sok eszközt eltérő módon neveznek még a szakmán belül is, a megrendelői oldalról, a laikus szóhasználatról nem is beszélve.

Példaként említhetjük a fogyasztásmérőt, amit villanyórának is hívnak, vagy a dugaszolóaljzatot, aminek a közhasználatban a konnektor a megfelelője. A jelenséget az áram-védőkapcsoló szemlélteti a legjobban, hiszen számos név használatos erre a védelmi készülékre. Gyakran hívjuk FI relének, de hallgat az érintésvédelmi, életvédelmi vagy hibaáram-relé, röviden ÉV-relé névre is, de az angol elnevezés alapján emlegetik RCD-ként is. A szabványok alapján hivatalosnak az áram-védőkapcsoló vagy ÁVK megnevezés tekinthető.

A fenti dilemmát vettük alapul, amikor megterveztük a legújabb pólónk mintáját, amely amellett, hogy rávilágit az áram-védőkapcsoló sokszínű elnevezésére, jól jelzi a viselője „hovatartozását”.

Szintén új a darab a kollekciónkban a Bízz bennem, villanyszerelő vagyok mintájú póló, amely nem igényel különösebb magyarázatot, esetleg annyit, hogy csak megbízható villanyszerelőknek ajánljuk a viselését, de nekik mindenképpen! :)

A pólók önmagukban is megvásárolhatók, de jobban jár, aki a szaklap előfizetése mellé, kedvezményes áron rendeli meg a neki tetsző darabot vagy darabokat.

ÁVK póló Bízz bennem

A pólók 1 évre/10 lapszámra vonatkozó Villanyszerelők Lapja előfizetéssel együtt megrendelve érhetők el a legkedvezményesebb áron, ez esetben 1950 Ft-ba kerül egy ruhadarab. A jelenleg érvényes előfizetéssel rendelkezők az előfizetésük meghosszabbításával érhetik el a kedvezményes árat. Egy előfizetés mellé két póló választható kedvezményes áron, így mindkét mintából kerülhet 1-1 darab a korsárba.

Érdekel

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 7990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Áram-védőkapcsolóElőfizetéspólóVillanyszerelő

Kapcsolódó