Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Egy alkalmazás megmutatja, hogy a tetőd mekkora része alkalmas a napenergia hasznosítására

2022. szeptember 12. | VL online |  2996 |

Egy alkalmazás megmutatja, hogy a tetőd mekkora része alkalmas a napenergia hasznosítására

A „Budapest Szolár Térkép” egy webes, mobilon is futó térképes alkalmazás, amely minden épület esetében megmutatja, hogy a tető mekkora része alkalmas a napenergia hasznosítására, azon milyen teljesítményű napelem fér el és mennyi áramot lehet ezekkel megtermelni.

Mérföldkőhöz érkezett a Fővárosi Önkormányzat „Budapest-Nappal hajtva” projektje: komoly térinformatikai fejlesztések révén elkészült a Budapest Szolár Térkép, Magyarország első napos potenciáltérképe. Ezzel Budapest is felzárkózott azon európai nagyvárosokhoz (pl. Bécs, Amszterdam, Helsinki, Berlin), amelyek interaktív szolártérképpel segítik a lakosokat és egyéb szereplőket napelemes fejlesztéseik tervezésében.

Budapest Szolár Térkép

Budapest Szolár Térkép a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség együttműködésében került kifejlesztésre.

A Budapest Szolár Térkép bemutatását személyesen is megtekintheti a 2022. szeptember 21-én tartandó Rezsikonferencián, amelyen a Villanyszerelők Lapja előfizetői ingyenesen vehetnek részt. A rendezvény keretein belül 15:15 órás kezdettel egy önálló napelemes szekció is lebonyolításra kerül, amely az EUKI projekt része, az ezen való részvétel mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További információk

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Budapest Szolár TérképNapelemNapenergia

Kapcsolódó