Villanyszerelők Lapja

Elkapták a pécsi „energiavámpírt”

| |  1699 | |

Elkapták a pécsi „energiavámpírt”

Összesen mintegy 117 millió kárt okozott egy pécsi férfi azzal, hogy otthonában és egy helyi sportlétesítményben is tizenöt éven át lopta az áramot és a gázt – közölte az MTI a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye nyomán.

A police.hu oldalon olvasható közlemény szerint a nyomozás megállapította, hogy a pécsi férfi 2002-ben kezdte el lopni az áramot saját otthonában, majd 2004-től egy sportlétesítményben is folytatta ezt, ahol egy évvel később „a gázzal is trükközni kezdett”. Hogy milyen minőségben tevékenykedett a sportlétesítményben, az a közleményből nem derül ki. Az viszont igen, hogy a férfi a villany- és gázórákat megrongálta, eltávolította a zárópecséteket és a hologramos fóliákat, a fogyasztásmérők számlálóinak visszatekerése után pedig azokat többször visszatette.

A rendőrségi közlemény szerint volt olyan gázmérő, amelyet a férfi csak a leolvasások idejére tett működőképessé. Kismegszakítókat is kiiktatott, hogy nagyobb áramteljesítményhez jusson.  A rendőrség a különösen nagy értékre elkövetett lopás miatt indított nyomozást befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Fotó: police.hu

Áramlopás

Kapcsolódó