Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Az E.ON nevével visszaélve kérnek átutalást

2018. június 15. | Kósa Krisztina |  1153 |

Az alábbi tartalom archív, 6 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Az E.ON nevével visszaélve kérnek átutalást

Az elmúlt napokban az ügyfélszolgálatra visszaélési kísérletekről szóló jelzések érkeztek. Az Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. nevével visszaélve, számítástechnikai termékek értékesítésére vonatkozó ajánlattal és számlára (díjbekérésre) hivatkozva próbálják elérni, hogy különböző összegeket elutaljanak. A kiküldött díjbekérőn megtévesztésre alkalmas módon az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. neve szerepel.

Az ismeretlen elkövetők által megküldött díjbekérőn az E.ON neve és logója szerepel szállítóként. A megismert esetekben a vállalat üzleti tevékenységébe nem illeszkedő számítástechnikai áruk értékesítésére hivatkozva kérik különböző összegek átutalását. A kért összegek jelentősek, a több tízmillió forintosnagyságrendet is elérik.

A csalási kísérlet kiszemelt áldozatai egy információ ellenőrzésével azonnal kiszűrhetik az esetleges megtévesztést, ugyanis a díjbekérőn nem az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. ismert számlaszámai szerepelnek,  hanem egy, a vállalat által pénzforgalmában ismeretlen bankszámlaszám.

Az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt.jelentős értékre elkövetett csalás kísérlete miatt feljelentést tett a rendőrségen. 

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Áramszolgáltatószámla