Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Az E.ON nevével visszaélve kérnek átutalást

| |  648 | |

Az E.ON nevével visszaélve kérnek átutalást

Az elmúlt napokban az ügyfélszolgálatra visszaélési kísérletekről szóló jelzések érkeztek. Az Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. nevével visszaélve, számítástechnikai termékek értékesítésére vonatkozó ajánlattal és számlára (díjbekérésre) hivatkozva próbálják elérni, hogy különböző összegeket elutaljanak. A kiküldött díjbekérőn megtévesztésre alkalmas módon az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. neve szerepel.

Az ismeretlen elkövetők által megküldött díjbekérőn az E.ON neve és logója szerepel szállítóként. A megismert esetekben a vállalat üzleti tevékenységébe nem illeszkedő számítástechnikai áruk értékesítésére hivatkozva kérik különböző összegek átutalását. A kért összegek jelentősek, a több tízmillió forintosnagyságrendet is elérik.

A csalási kísérlet kiszemelt áldozatai egy információ ellenőrzésével azonnal kiszűrhetik az esetleges megtévesztést, ugyanis a díjbekérőn nem az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. ismert számlaszámai szerepelnek,  hanem egy, a vállalat által pénzforgalmában ismeretlen bankszámlaszám.

Az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt.jelentős értékre elkövetett csalás kísérlete miatt feljelentést tett a rendőrségen. 

Áramszolgáltatószámla