Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Pályázati felhívás épületenergetikai fejlesztések támogatására

2018. február 12. | Kósa Krisztina |  2930 |

Az alábbi tartalom archív, 6 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Pályázati felhívás épületenergetikai fejlesztések támogatására

Itt a megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatására kiírt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretében, melyre a mikro-, kis- és középvállalkozások nyújthatják be igényeiket 52,5 milliárd forintos keretösszegig.

 Az első és legfontosabb információ: a támogatási kérelmeket 2018. március 14-től lehet beadni.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) EU-s források felhasználásáért felelős államtitkára elmondta, hogy az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás 1,5 és 100 millió forint lehet. Ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy a Ginop új pályázati felhívása egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, valamint a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését is.

Ez azt jelenti, hogy az energiahatékonyságot javító és a megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek támogathatók, vagyis így lehetőség nyílik az épületek hőtechnikai adottságainak javítására, hőveszteségének csökkentésére, illetve a meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékosra alakítására. Szintén támogathatóvá válik napkollektoros rendszer installálása, faelgázosító kazánrendszer kiépítése, és hőszivattyús rendszerek alkalmazása többféle célra.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

EnergiahatékonyságNapelemNapenergia