Villanyszerelők Lapja

Újdonság az energiapiacon: akkumulátorok nélküli energiatároló rendszer

| |  1492 | |

Újdonság az energiapiacon: akkumulátorok nélküli energiatároló rendszer

Innovatív megoldás, mely felkavarta a fotovoltaikus és napenergia-piaci állóvizet. A szolgáltató olyan energiatárolási megoldást kínál ügyfeleinek, melyhez egyáltalán nincs szükség akkumulátorra. Innentől kezdve a fotovoltaikus rendszerek tulajdonosai korlátlanul és közvetlenül betáplálhatják a megtermelt energiát a SolarCloud elnevezésű rendszerbe.

Ebben az új változatban az üzemeltető által termelt napenergia csakis akkor kerül a felhőbe, ha az Aura tárolórendszere már megtelt. Az új rendszer sokkalta kényelmesebb, hiszen így az ügyfelek megspórolhatják a fizikai tárolóeszköz vásárlási és installálási költségeit, valamint a karbantartást is. Az ügyfelek így egy olyan lehetőséget kapnak, hogy a maguk termelte energiát a felhőben félretehessék a téli időszakra, és ezáltal teljes mértékben fotovoltaikus energiával elégítsék ki energiaszükségletüket.

„Az E.ON SolarCloud lehetővé teszi, hogy ügyfeleink teljesen ingyen és függetlenül létrehozzák saját személyes energiavilágukat, ami igazán egyedülálló lehetőség. A felhőmegoldás emellett további opciókat nyit meg a hőszivattyúk vagy az elektromos autók tulajdonosai számára is. Ez egyértelművé teszi az elektromos energia jelentőségét olyan területeken, mint a közlekedés és a fűtés” – mondta Karsten Wildberger, az E.ON igazgatósági tagja.

A SolarClouddal a szolgáltató komoly piaci potenciált céloz meg. Csak a német piacon több mint 1,6 millió napenergia-rendszer működik, és még legalább 10 millió olyan háztető van Németországban, amely alkalmas lehetne fotovoltaikus rendszerek telepítésére.

Alapváltozatban a fotovoltaikus rendszer csatlakoztatása havi 30,99€-ba kerül, és azok az ügyfelek is megvásárolhatják, akik továbbra is akkumulátorral üzemeltetnék rendszerüket.

Napenergia