Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Napelemes térburkolatrendszer – Magyarországon használják először

2018. január 26. | Kósa Krisztina |  6095 |

Az alábbi tartalom archív, 6 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Napelemes térburkolatrendszer – Magyarországon használják először

Egy magyar startup biztosítja a zöldenergiát a Prologis Park Budapest-Harbor elektromos töltőállomásához, mely egy napelemek térburkolatba történő integrálásával kapcsolatos kísérletnek az eredménye.

A logisztikai vállalat a Platio magyar startup vállalkozással működik együtt a rendszer kialakításának érdekében, melyet a világon elsőként a Prologis Park Budapest-Harbor logisztikai parkjában avathatnak fel. A térburkoló elemeket a park területén található elektromos töltőállomás melletti járdába építették be – ez összesen 4,7 négyzetméternyi területet jelent. Amennyiben süt a nap, a 720 wattos rendszer zöldenergiával látja el a töltőállomást. Abban az esetben, ha az állomás üres, a megtermelt energiát egy közelben található irodaépület használhatja fel. Ez a technológia a jövőben az e-mobilitás terjedését is elősegítheti. 

A Platio egy okos tájépítészeti elemek tervezésével foglalkozó magyar vállalkozás. Első terméke a Platio Solar Paver volt, amely nem más, mint újrahasznosított műanyagból készült moduláris alapkeretre szerelt járható napelem. Így a Platio Solar Paver darabjai a térburkolatba integrálva kültéri eszközöket és épületeket láthatnak el zöldenergiával.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Napelem