Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Felrobbant egy vezeték székesfehérvári városháza alatt

| |  2678 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Felrobbant egy vezeték székesfehérvári városháza alatt

Földalatti kábelben keletkezett elektromos robbanás a székesfehérvári polgármesteri hivatalnál december 1-én, pénteken délelőtt – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Szabó-Bisztricz Anett elmondta, az elsődleges adatok szerint a székesfehérvári polgármesteri hivatal két épületét elválasztó utcában futó föld alatti kábelben keletkezett elektromos robbanás és kisebb tűz péntek délelőtt, a légnyomás és a füst a csővezetéken keresztül jutott el a városháza pincéjébe.

A kiérkező tűzoltók a hivatal mindkét épületének alagsorát átvizsgálták és átszellőztették a füsttel telítődött helyiségeket. A robbanás okait tűzvizsgálati eljárásban keresik. A robbanásban senki sem sérült meg, a hivatalban tartózkodó 280 ember még a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta az épületet.

Borítókép: az áramszolgáltató szakemberei a székesfehérvári polgármesteri hivatal két épületét elválasztó utcában, ahol a föld alatti kábelben keletkezett elektromos robbanás és kisebb tűz 2017. december 1-jén. MTI Fotó: Mónus Márton

BalesetTűzveszély

Kapcsolódó