Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Lapozzon bele az áprilisi Villanyszerelők Lapjába!

2017. április 10. | VL online |  1598 |

Az alábbi tartalom archív, 7 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Lapozzon bele az áprilisi Villanyszerelők Lapjába!

A múlt héten megjelent a Villanyszerelők Lapja 2017/4. lapszáma, bevezetőnkkel és a tartalomjegyzékkel magunkat ajánljuk. Az olvasásához kellemes kikapcsolódást kíván a szerkesztőség.

Megszokhattuk már, hogy az Európai Unió különböző rövidítésekkel ellátott rendeleteket bocsájt ki, melyeket azután a tagállamok polgárai nehezen tudnak értelmezni. Ilyen volt az ErP, amit mára már sikerült megtanulnunk, és ilyen a CPR is, amely nem más, mint egy európai piacvédelmi intézkedéssorozat része, ami azt is szolgálja, hogy az EU-n belül egységes műszaki nyelv alakuljon ki. Vezércikkünkben az Építési Termék Rendeletről (CPR) szeretnénk képet adni olvasóinknak.

Az elmúlt lapszámainkban már megkezdtük a körsétánkat az elektromosautó-töltőállomások világában, beszéltünk a törvényi feltételekről és érdekességekről a hazai e-mobilitással kapcsolatban és elkezdtük tárgyalni a villamos műszaki paraméterek, követelmények témakörét. E havi lapszámunkban elértünk a töltési technológiák legfontosabb részéhez, a töltési módozatokhoz.

A villanyszerelők jelentős része még mindig idegenkedik a kaputelefonok (illetve általában az elektronikus készülékek) beszerelésétől, sok esetben elvégezve a vezetékezést, de a magasabb hozzáadott értékű beüzemelést átengedik specialistáknak: a gyengeáramú rendszerekkel foglalkozó vállalkozásoknak. Az áttekintő táblázatban ezúttal az egylakásos, 2 vezetékes, digitális, videó kaputelefonok piacát mutatjuk be, míg a termékeket bemutató összehasonlításhoz kapcsolódó cikkünkben áttekintést nyújtunk a kaputelefon-megoldások kiválasztásáról, arra bíztatva minden villanyszerelőt, hogy bátran szereljen fel kaputelefonokat is ügyfeleinek.
A lapszám tartalma online is elérhető: VL 2017. április 

Tartalom:

  • Lantos Tivadar: CPR – Egységes teljesítménynyilatkozatok Európában
  • Kozma László: Elektromos autók töltési módozatai, csatlakozás az elektromos hálózathoz
  • Fördős Norbert: Fűtés elektromos fali kazánnal
  • Porempovics József: Rádió a kapcsoló helyén – Internetrádió
  • Egylakásos, 2 vezetékes, digitális, videó kaputelefonok áttekintő táblázata
  • Márki-Zay Péter: Kaputelefon rendszerek a villamos kivitelezésben 
  • Rátai Attila: Szemrevételezéses ellenőrzés: EPH és elosztók
  • Klímaberendezések elektromos javítása
  • dr. Jámbor Attila: Szemléletváltozás az építésügyi jogszabályokban
  • Lantos Tivadar: Így gondozd a szerszámgéped akksiját!

A VL megvásárolható a nagyobb Relay és inmedio üzletekben, valamint a vidéki postahivatalokban, míg az előfizetőink postai úton kapják meg.

2017 januárja órta lehetőséget kínálunk, kedvezményes áron, csak elektronikus kiadványra való előfizetésre is! Ha még nem előfizetőnk, ide kattintva tudja jelezni előfizetési szándékát. Válassza az Önnek legmegfelelőbb konstrukciót!

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Villanyszerelők LapjaVL