Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Átadták a kerepesi alállomást

| |  3033 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Átadták a kerepesi alállomást

Átadták a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) Zrt. Kerepes 400/120 kilovoltos feszültségszintű alállomását - közölte a Mavir az MTI-vel hétfőn.

A beruházás a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által elfogadott Hálózatfejlesztési terv alapján, zöldmezős beruházásként valósult meg 7,7 milliárd forintból. A beruházással nőtt a gödöllői térség és a Budapest környéki agglomeráció villamosenergia ellátásbiztonsága.

Az alállomás a legmodernebb készülékek, berendezések felhasználásával, a legkorszerűbb építési technológiák alkalmazásával, a környezetvédelmi szempontok maximális érvényesítésével létesült - áll a közleményben.

Csomai Kamilla, a Mavir Zrt. vezérigazgatója az eseményen kiemelte: Magyarország nagyfeszültségű átviteli hálózata az együttműködő európai villamosenergia-rendszer részeként kulcsszerepet játszik nemcsak Magyarország, hanem a térség villamosenergia ellátásbiztonságának fenntartásában, valamint az egységes európai villamosenergia-piac működésében is. A fejlesztés nem áll meg, Szigetcsépen a zrt. már megkezdte egy, a most átadottal gyakorlatilag azonos létesítmény építését - közölte a vezérigazgató.

A fejlesztés tervezője, kivitelezője, és műszaki ellenőre az MVM ERBE Zrt. és az MVM OVIT Zrt. voltak.

Átviteli hálózatEgyetemes szolgáltatóErősáramRendszerirányítás