Villanyszerelők Lapja

Változnak a zárópecsét bontással járó mérőhelyi tevékenységek

| |  6395 | |

Változnak a zárópecsét bontással járó mérőhelyi tevékenységek

A fogyasztásmérő helyen az elosztói engedélyes által felhelyezett zárópecsétek felbontásával járó tevékenységek esetében új gyakorlatot fog bevezetni. az ELMŰ Hálózati Kft. és az ÉMÁSZ Hálózati Kft.

A zárópecsét bontás és felhelyezés az ELMŰ-ÉMÁSZ társaságcsoporton belül is szigorú számadással kezelt tevékenység, ezért a szakmai szabályok betartása mellett kiemelten fontos, hogy a tevékenységben részt vevő valamennyi vállalkozói kör is különös hangsúlyt fektessen a zárópecsét bontásokkal járó szabályok betartására.

Az említett társaságok ezen tevékenység végzésére a közeljövőben új, szigorúbb szabályozást fognak bevezetni. Ennek lényege, hogy minden olyan regisztrált villanyszerelőnek, aki 2017. január 1. után zárópecsét bontási tevékenységet továbbra is végezni szeretne, egy átfogó, ismeretfelújító és bővítő oktatáson kell részt vennie az ELMŰ-ÉMÁSZ szervezésében. Ezután az elsajátított anyagból sikeres vizsgát kell tennie, majd a területileg illetékes elosztói engedélyessel együttműködési megállapodást kell kötnie.

Az oktatás és a vizsga ingyenes. A jelentkezés módjáról, a változás tartalmáról és a vizsgáztatás menetéről levélben, illetve a cégcsoport honlapján közölnek majd információkat.  

Fontos megjegyezni, hogy a 2017. január 1. időpontot követően csak és kizárólag az újonnan szervezett vizsgán sikeresen részt vett és az elosztói engedélyes társasággal együttműködési megállapodást megkötő regisztrált villanyszerelők lesznek jogosultak zárópecsét bontással járó tevékenységet végezni az ELMŰ Hálózati Kft. és az ÉMÁSZ Hálózati Kft. ellátási területén.

A társaság honlapján a továbbiakban csak a fenti együttműködési megállapodással rendelkező regisztrált szerelőket ajánljuk. A vizsgára nem jelentkező, vagy sikeres vizsgát nem tett regisztrált villanyszerelők új mérőhely kiépítésre vonatkozó jogosultágai nem változnak, a tervezett változás csak a zárópecsét bontással járó tevékenységeket érinti.

Forrás: MEE VET

Hálózati engedélyesOktatásVillanyszerelés